Kriaunų kaimas sukaustytas baimės – naktį pleškinamos trobos

„Aš dar nemiegojau ir pirmas pamačiau gaisrą. Nušvito visas mano kambarys“, – pasakojo kaimynystėje gyvenantis Kriaunų kaimo gyventojas.

A.Jasiulionis bandė suprasti, kuo jis užkliuvo nežinomam padegėjui.<br>A.Mackuvienės ("Gimtasis Rokiškis") nuotr.
A.Jasiulionis bandė suprasti, kuo jis užkliuvo nežinomam padegėjui.<br>A.Mackuvienės ("Gimtasis Rokiškis") nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Nov 18, 2013, 8:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 AM

Pirmasis gaisras buvo pastebėtas penktadienio naktį, likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Degė Liepų gatvėje esančios ūkininkės Virginijos Balčiūnienės sodybos ūkinis pastatas.

„Aš dar nemiegojau ir pirmas pamačiau gaisrą. Nušvito visas mano kambarys“, – pasakojo kaimynystėje gyvenantis Kriaunų kaimo gyventojas.

Gaisro gesinti atskubėję ugniagesiai rado atvira liepsna degantį pastatą. Gesinti kaimyno tvarto sugužėjo būrys kaimo gyventojų. Žmonės spėjo išvesti gyvulius. Apdegė ir buvo sulieta vandeniu apie 18 tonų šieno.

Skubėdami į gaisrą, kaimynai toje pačioje Liepų gatvėje pastebėjo besiveržiančius dūmus iš trečiuoju numeriu pažymėto nenaudojamo pastato.

Ten anksčiau buvo kaimo parduotuvė. Kadangi gaisras buvo laiku pastebėtas, ugnis nespėjo smarkiai įsisiautėti. Ugniagesiai suskubo ją užgesinti.

Trečiasis gaisras Kriaunų kaime esančioje Liepų gatvėje kilo pirmadienio naktį, praėjus vos dešimčiai minučių po vidurnakčio. Degė toje pačioje Liepų gatvėje gyvenančių V.Balčiūnienės kaimynų ūkinis pastatas.

Pensinio amžiaus pora - Alfonsas ir Genovaitė Jasiulioniai šiame pastate laikė malkas, kitokius ūkyje reikalingus daiktus.

Po savaitgalio gaisrų Kriaunose gyventojai nerimauja ir baiminasi, kad padegėjas nesiliaus. Kaimo vyrai žada budėti naktimis.

„Kol patys nesučiupsime padegėjo, tol niekas nepaaiškės“, – sakė kriauniškiai.

Rokiškio rajono policijos komisariate dėl galimų padegimų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prieš dvejus metus panašioje situacijoje buvo atsidūrę Panevėžio rajone esančio Mitriūnų kaimo gyventojai.

Jų apylinkėse irgi siautėjo serijinis padegėjas. Jis per tris mėnesius padegė keturis pastatus.

Kaimo žmonės buvo taip įsibaiminę, kad naktimis ne tik budėdavo, bet ir miegodavo nenusirengę. Jie buvo pasiruošę naktį bėgti iš netikėtai suliepsnojusio namo, ar pulti gesinti degančio kaimyninio pastato.

Policija buvo sulaikiusi vieną įtariamąjį, tačiau įtarimai nepasitvirtino.

Kiek vėliau patys kaimo žmonės suprato, kas yra padegėjas. Paaiškėjo, kad tai niekuo neišsiskiriantis to paties kaimo 18-metis gyventojas. Kaimynams kilo įtarimų, kai šis vaikinas visada pirmasis atsirasdavo gaisro vietoje.

Bijodamas būti demaskuotas, jis padegė net tėvų ūkinį pastatą. Tačiau aštuoniolikmetis atsidūrė teisiamųjų suole. Jis prisipažino ir teismo salėje atsiklaupęs prašė padegėlių atleidimo. Teismo sprendimu piromanui buvo skirta trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.