Juodajam archeologui teismas uždraudė artintis prie paauglės

Už mažametės tvirkinimą ir lytinius santykius su nepilnamete lygtinai

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 19, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:08 AM

Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos prašymą sugriežtinti bausmę ir skirti papildomo poveikio priemonių Neriui Budavičiui.

Pasak Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos Probacijos skyriaus vyriausiojo specialisto Vaido Viršilo, po ankstesnio Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo susitikus su N.Budavičiumi buvo sudarytas elgesį keičiančios programos planas.

Tačiau N.Budavičius visai nepripažįsta savo kaltės, turi polinkį lytiškai bendrauti su nepilnametėmis ir mano, kad tai - normalu. Esą šis potraukis persidavė jam genetiškai.

Vyras siekė užmegzti santykius su nebrandžia šešiolikmete, kuri šiuo metu yra Vilniaus socializacijos centre, palaikė ryšius su ją globojančia močiute.

Situaciją apsunkina aplinkybė, kad paauglė nori bendrauti su N.Budavičiumi, nepripažįsta, kad buvo jo išnaudojama.

Nuo šiol N.Budavičiui draudžiama prisiartinti prie šešiolikmetės, bendrauti ir ieškoti ryšių su ja, kol ji sulauks pilnametystės, lankytis jos gyvenamojoje, mokymosi ar kitoje vietoje, kur ji būna.

Rugpjūčio pabaigoje N.Budavičius buvo nuteistas už tai, kad dvi 2012 metų birželio savaites vienai trylikametei prirašė gausybę SMS žinučių, kuriomis siekė sukelti jos lytinį susijaudinimą ir per ankstyvą domėjimąsi lytiniu gyvenimu, siūlė kūniškai atsidėkoti už paskolintus pinigus.

O su viena penkiolikmete N.Budavičius lytiškai santykiavo, nors žinojo, kiek jai metų. Meilės guoliu tapo N.Budavičiaus automobilio galinė sėdynė. Nepilnametė teisme aiškino, kad vyras prievartos nevartojo, viskas vyko bendru sutarimu.

Savo geidulius su penkiolikmete vyras tenkino tuo metu, kai buvo susipykęs su savo drauge - tokio paties amžiaus mergina.

„Mūsų giminėje tai įprasta. Mano senelis už močiutę buvo vyresnis 30 metų. Byloje yra mano ir mano draugės laiškai. Juos paskaitę suprastumėte, kokie santykiai mus sieja“, – kalbėjo N.Budavičius.

Teismas jam skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. N.Budavičius taip pat buvo įpareigotas dalyvauti elgesio keitimo programoje.

Kovo pabaigoje Klaipėdos apylinkės teismas už vertimąsi uždrausta ūkine, komercine ar finansine veikla, radinio pasisavinimą, didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčio turto realizavimą N.Budavičių nuteisė devyniems mėnesiams nelaisvės bausmės vykdymą atidedant.

Kai buvo skelbiamas sprendimas dėl mažamečių tvirkinimo, ankstesnioji nutartis dar nebuvo įsigaliojusi, todėl N.Budavičius teistumų dar neturėjo ir išvengė griežtesnės bausmės.

Tačiau senovinių kirvukų pardavinėjimas jam prišaukė kitą bėdą. Apie jo santykius su mergaitėmis pareigūnai sužinojo klausydamiesi telefoninių pokalbių tirdami archeologinių radinių istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.