Nestojusio vairuotojo automobilį Kauno policininkai stabdė šūviais

Antradienį Kauno policijos pareigūnai ne savo valia tapo veiksmo filmo siužetui prilygstančių gaudynių dalyviais.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 19, 2013, 3:31 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 AM

Apie 12 val. 8 min. Kauno policijos budėtojai gavo pranešimą, kad keliu A1 link sostinės važiuoja pavojingai manevruojantis automobilis „VW Bora“, kurio vairuotojas veikiausiai išgėręs alkoholio.

Išvydęs patrulių ekipažą vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti, padidinęs greitį pasuko Karmėlavos miestelio link.

Policijos ekipažui lekiant iš paskos bėglys netikėtai apsuko savo automobilį ir Karmėlavos miestelyje pasukęs į Piliakalnio gatvę įstrigo privataus namo kieme.

Kelių chuliganas kelis kartus bandė prasiveržti pro užtvarą, taranavo išvažiavimą užstačiusį policijos automobilį „VW Passat“. Patruliai patrakėlį sustabdė tik panaudojus tarnybinį ginklą, pistoletu buvo peršautos bėglio vairuoto automobilio padangos. Vairuotojas sulaikytas ir pristatytas į Kelių policijos valdybos būstinę.

Kauno policijos pareigūnai lrytas.lt sakė nesuvokiantys kokių priežasčių genamas tvarkingais rūbais vilkėjęs, į asocialų asmenį nepanašus vairuotojas elgėsi taip drastiškai - nestojo stabdomas, bėgo nuo pareigūnų ir taranavo jų automobilį. Net ir sustojęs bėglys neketino lengvai pasiduoti, užsirakino salone ir neatidarė automobilio durelių. Pareigūnams teko jį ištempti laukan išdaužiant stiklą.

„Alkoholio matuoklis parodė nulius, svaigalų šis žmogus nebuvo vartojęs. Dabar atliekami testai, turintys atsakyti, ar jis nėra apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų“, - sakė policijos pareigūnai.

Taip pat svarstoma, ar šiam poelgiui įtakos negalėjo turėti su svaigiųjų medžiagų vartojimu nesusiję elgesio bei sveikatos sutrikimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.