Nušalintam ŠRATC direktoriui – naujas įtarimas

Teismo sprendimu nušalintam Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) direktoriui Raimundui Jakučiui- nauji nemalonumai.

Nuo pareigų nušalintam R.Jakučiui pareikštas įtarimas dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.<br>G.Šiupario nuotr.
Nuo pareigų nušalintam R.Jakučiui pareikštas įtarimas dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-19 13:23, atnaujinta 2018-02-20 07:01

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neskaidrios ŠRATC veiklos ir remdamiesi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistų išvada, lapkričio 18-ąją R.Jakučiui pareiškė įtarimą dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Įtariama, kad vienai proteguojamai įmonei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti ŠRATC organizuotą viešąjį konkursą dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo į jų šalinimo vietas.

Šio į pareigūnų akiratį patekusio konkurso vertė - apie 18 mln. litų.

Taip pat įtariama, kad buvusi ŠRATC Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovė, vykdydama ŠRATC organizuotus viešuosius pirkimus dėl kompiuterinės technikos priežiūros paslaugų ir profilaktinių darbų, piktnaudžiavo tarnyba siekdama sau ir kitiems asmenims turtinės naudos ir sudarė išskirtines sąlygas vienai įmonei laimėti konkursą, kurio vertė - apie 55 tūkstančiai litų.

R. Jakutis šiuo metu teismo sprendimu yra nušalintas nuo pareigų, kadangi jam jau pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, STT Šiaulių valdybos pareigūnams atliekant kitą ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus ŠRATC.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir jiems vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.