Kojos skausmas Šiaulių policininkui nesutrukdė sučiupti vagį

Dėl sveikatos problemų laikinai nedarbingu tapęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausiasis patrulis Artūras Dakanis neprarado budrumo ir sučiupo namo kieme apvogti automobilį pasikėsinusį vagišių.

Per 20 metų tarnybos policijoje stažą turinčiams A.Dakaniui sučiuptį vagį nesutrukdė ir laikinas nedarbingumas<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Per 20 metų tarnybos policijoje stažą turinčiams A.Dakaniui sučiuptį vagį nesutrukdė ir laikinas nedarbingumas<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 20, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:38 AM

Per 20 metų tarnybos policijoje stažą turinčiam A.Dakaniui sučiupti nusikaltėlio nesutrukdė nė kojos skausmas, dėl kurio jis ir buvo gavęs laikiną nedarbingumą.

Įtarimų dėl daugiabučio namo kieme stovinčio automobilio saugumo A.Dakaniui kilo lapkričio 11-ąją, prieš pat vidurnaktį, kai jis namuose gerdamas arbatą dirstelėjo pro langą.

Pareigūnui pasirodė, kad klestelėjo jo automobilio dangtis.

Nekreipdamas dėmesio į skaudantį kojos sąnarį A.Dakanis nusprendė išeiti lauk ir apžiūrėti automobilį iš arčiau. Kartu su tėvu į lauką susiruošė ir kojos traumą patyręs jo sūnus – vaikino koja buvo imobilizuota įtvaru.

Priėjęs prie automobilio A.Dakanis žvilgtelėjo į jo saloną, bet tamsoje nieko įtartino nepastebėjo. Įtarimų šiauliečiui kilo, kai nepavyko užblokuoti automobilio signalizacijos. Norėdamas išsiaiškinti šio gedimo priežastį, pareigūnas pravėrė automobilio duris ir buvo nublokštas iš automobilio iššokusios bei į tamsą nėrusios žmogystos.

Pavyti šio bėglio A.Dakaniui dėl skaudančios kojos nebūtų pavykę, tačiau vyriškis pastebėjo, kad automobilyje ant grindų tarp priekinių ir galinių sėdynių slepiasi dar vienas vagišius.

Nors užkluptas vagišius bandė ištrūkti, jį pačiupęs A.Dakanis ištempė iš automobilio ir laikė tol, kol į pagalbą atskubėjo telefonu iškviesti patruliai.

Sulaikytasis 25 metų P.M. buvo uždarytas į areštinę. Per tyrimą nustatyta, kad šis vaikinas su bendrininku į automobilį įsibrovė sulaužę durelių užraktą ir kėsinosi pagrobti akumuliatorių.

Už grotų atsidūrusiam P.M. pareikštas įtarimas dėl vagystės. Įtariama, kad šis vagišius galėjo apšvarinti ir daugiau automobilių. Teismas P.M. leido suimti dviem mėnesiams.

Vagišių demaskavęs A.Dakanis prieš kelerius metus nuo vagišių išgelbėjo ir savo kaimyno automobilį.

Po tarnybos naktį grįždamas namo pareigūnas atkreipė dėmesį į keistai iš kiemo pajudėjusį kaimyno automobilį. Užvestas šio automobilio variklis netrukus buvo išjungtas ir mašina iš kiemo riedėjo sava eiga. Tai pareigūnui sukėlė įtarimą.

A.Dakanis puolė prieš riedantį automobilį. Vagišius pamatęs prieš jį netikėtai išdygusį uniformuotą policininką, iššoko iš automobilio ir jį palikęs spruko šalin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.