Kraupus nusikaltimas Jurbarko rajone - merginą išžaginti planavo apsvaiginę insulinu

Pasibuvimas sodyboje su trimis vyrais jaunai vadžgiriškei baigėsi Kauno klinikų reanimacijoje. Greičiausiai išžaginti merginą sugalvojusi gauja per prievartą švirkštu jai suleido milžinišką dozę insulino. Nusikaltėliai tikėjosi, kad apsvaigusi auka nesipriešins, tačiau medikamentų kiekis pasirodė per didelis ir mergina atsidūrė medikų rankose, kurie kovoja dėl jos gyvybės. Jie daug vilties neteikia – pacientės būklė ypatingai sunki, ir neatmeta galimybės, kad merginos gyvybė gali užgesti bet kurią akimirką.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas (jurbarkošviesa.lt)

2013-11-23 09:20, atnaujinta 2018-02-20 05:07

Nelaimė įvyko antradienį, kai trys jaunuoliai ir mergina buvo pusiau negyvenamoje sodyboje. Linksmybėms pasirinktame name gyvenančios šeimos nariai šiuo metu yra gydymo ir slaugos įstaigose, o sodybą prižiūrinčio vyro tuo metu galėjo ir nebūti.

Vietiniai žmonės kalba, kad į chuliganizmą ir nusikaltimus linkusi gauja savavališkai pateko į nuošaliai tarp Šimkaičių ir Vadžgirio esantį pastatą.

Vadžgiryje (Jurbarko r.) netyla ir spėjimai, kad nukentėjusi mergina galėjo būti su drauge. Kas tiksliai nutiko sodyboje, kol kas neaišku. Panašu, kad vyrų kompanija galėjo iš pat pradžių planuoti išžaginti merginą.

Vadžgiryje sklando ir šiurpą keliančios kalbos, kad trijulė aukai per prievartą švirkštu suleido didžiulę insulino dozę, sukėlusią komą. Taip jie galėjo planuoti apsvaiginti merginą, kad ši nesipriešintų.

Vadžgiryje netyla ir spėjimai, kad nukentėjusi mergina galėjo būti su drauge. Kas tiksliai nutiko sodyboje, kol kas neaišku. Panašu, kad vyrų kompanija galėjo iš pat pradžių planuoti išžaginti merginą. Vadžgiryje sklando ir šiurpą keliančios kalbos, kad trijulė aukai per prievartą švirkštu suleido didžiulę insulino dozę, sukėlusią komą.

Taip jie galėjo planuoti apsvaiginti merginą, kad ši nesipriešintų. Neaišku ir tai, kaip mergina atsidūrė liūdną lemtį jai suplanavusioje kompanijoje.

Svarstomos dvi versijos. Pirmoji, kad į sodybą gauja auką nusitempė prievarta. Antroji, kad mergina ten atsidūrė pati dėl jai patinkančio vieno šios kompanijos vaikino.

Policija iš karto po nusikaltimo sulaikė du kompanijoje buvusius vyrus, dar vieno ieškoma. Nusikaltimo vietoje ir per kratas pareigūnai surinko nemažai tyrimui reikalingų įkalčių.

„Vieno iš kompanijos narių dar ieškome ir tikrai surasime. Kiti du sulaikyti, jiems šią savaitę bus pateikti kaltinimai. Visi įtariamieji iki šiol buvo žinomi teisėsaugai. Kompanijoje buvo keturi žmonės: trys vyrai ir mergina“, – sakė prokuroras Raimundas Vasiliauskas.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, daugiau komentarų teisėsaugininkai neteikia. Vadžgiriškių teigimu, vienas iš sulaikytųjų yra nepilnametis. Vaikinas ypač išgarsėjo, kai prisidėjo prie žiauraus merginos sumušimo šalia Vadžgirio esančiuose Paskynuose.

Paauglys tuomet taip sumušė auką, kad jai lūžo žandikaulis. Būtent šis jaunuolis galėjo būti pagrindinis dabartinio nusikaltimo iniciatorius.

Nepilnamečiui dėl anksčiau įvykdytų nusikaltimų jau taikomas minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymas, kuris, panašu, nesuveikė, kad šis integruotųsi į visuomenę.

Minėta jaunuolių gauja ne vienas vadžgiriškis skundėsi laikraščiui. Miestelio gyventojai tikino, kad būtent šie chuliganai nuolat daužė namų langus, užkabinėjo žmones, kitaip baugino bendruomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.