Akmenės pareigūnams – sumušto jaunuolio kaltinimai

Akmenės policiją sudrebino skandalas – akmeniškis 21 metų Egidijus Smilgis apkaltino kriminalinės policijos tyrėją smurtavus komisariato viršininko akivaizdoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 26, 2013, 7:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

Studentas tikina, kad kriminalistas Mindaugas Taškus pats kavinėje išprovokavo konfliktą, o po to paleido į darbą kumščius.

„Dar labiau nustebau, sužinojęs, jog kavinėje per incidentą mus menkinęs ir koneveikęs asmuo buvo Akmenės policijos viršininkas Egidijus Meižys“, - „Lietuvos ryto“ žurnalistui pasakojo E.Smilgis.

Kavinėje atpažino kriminalistą

Istorija prasidėjo lapkričio 22-osios vakarą, kai E.Smilgis su trimis draugais Mariumi Urbonavičiumi, Egidijumi Kasiliauskiu ir Aurimu Pranckumi nuėjo pavakaroti į vieną Akmenės kavinę.

Prie kito staliuko puotavo vyriškių kompanija, iš kurios akmeniškis pažinojo tik kriminalistą M.Taškų.

„Jo ūmų būdą, pomėgį provokuoti žino ne vienas akmeniškis, bet visi tyli, nes tai – pareigūnas, - pasakojo studentas. - Tą vakarą viskas pasikartojo“.

Konfliktas įsiplieskė paryčiais, kai kavinė baigė darbą.

„Prasilenkdamas M.Taškus petimi stumtelėjo M.Urbonavičių. Mano draugas iš karto pasakė „atsiprašau“, bet vis tiek kilo triukšmas“, - pasakojo E.Smilgis.

Į pagalbą atskubėjo motina

Studento teigimu, prie jų prišoko vienas įkaušęs vyriškis ir ėmė šūkauti: „Ką čia šūdo krūva atsiprašinėja?“

E.Smilgis bandė taikiai išspręsti konfliktą, bet jį už atlapų čiupo M.Taškus. „Aš atstūmiau jo rankas, bet ir netrukus sulaukiau smūgio į veidą“, - pasakojo vaikinas.

Akmeniškis bandė skambinti į policiją, bet bandymas nebuvo sėkmingas. Tada jis surinko Vokietijoje dirbančio tėvo telefono numerį. Tėvas vaikinas patarė viena - nesigalynėti su pareigūnais. O po to pakalbėjo su vienu užpuoliku ir pažadėjo – išpuolis nepraeis patylomis.

Netrukus į kavinę atskubėjo E.Smilgio motina. Jai padedant vaikinas atgavo savo telefono aparatą, bet neišvengė pašaipų. „Replikavo, koks aš vyras, jei motina iš kavinės išsiveda“, - prisiminė akmeniškis.

Su namiškiais pasitaręs vaikinas nutarė netylėti - kreipėsi į Akmenės policiją, nuvažiavo pas teismo medicinos ekspertus, kad jie užfiksuotų patirtus sužalojimus.

Šeimą atakavo prašymais

„Mane ištiko šokas, sužinojus, jog toje kompanijoje buvo ir komisariato viršininkas E.Meižys. Todėl išsyk kreipiausi į Telšių vyriausiąjį komisariatą, pareigūnus tramdančią Imuniteto valdybą, prokuratūrą“, - pasakojo namuose mėlynę paakyje gydęsis vaikinas.

Akmeniškis sakė, kad visą savaitgalį tiek jį, tiek namiškius skambučiais atakavo pažįstami ir draugai. Per juos šeimai buvo perduodama, kad atsiimtų pareiškimą, buvo žadamas ir atlygis.

„Jei tai būtų pirmas kartas, būčiau nutylėjęs“, - sakė E.Smilgis.

Akmeniškis prisipažino, kad jis irgi yra pažįstamas pareigūnams: prieš penketą metų buvo įsivėlęs į muštynes, porą kartų buvo baustas už alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje.

Komisariatuose – tylos režimas

Dienraščio žurnalistą ši istorija nustebino, mat Akmenės policijos suvestinėje nei lapkričio 23, nei 24 dieną nebuvo užfiksuota nė vieno pranešimo apie nusikalstamas veikas.

Nieko negelbėjo ir skambutis į komisariatą. Budėtojas patikino, kad komisariato viršininkas E.Meižys niekur nėra išvykęs, bet šis į skambučius niekas neatsiliepė. Galiausiai buvo paaiškinta, jog vadovo nėra ir nebebus.

Ne daugiau pavyko sužinoti ir Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Jo viršininkas Alfonsas Motuzas neatsiliepė nei laidiniu, nei mobiliojo ryšio telefonu.

„Viršininkui perdaviau, kad skambinote, perdaviau jūsų telefoną. Jis tikrai paskambins“, - patikino komisariato sekretoriato darbuotoja.

Istoriją narplioja prokurorai

Šiaulių apygardos prokuratūra šiandien pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Dar nesame apklausę nė vieno, bandome viską išsiaiškinti. Todėl nuo tarnybos nėra nušalintas nė vienas pareigūnas. Ar tai bus daroma, paaiškės per tyrimą“, - sakė tyrimą kontroliuojantis Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Egidijus Jurgelis.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad šis įvykis tiriamas: „Kol prokuratūra baigs ikiteisminį tyrimą, stabdomas Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas tarnybinis patikrinimas“.

Pasak R.Matonio, tarnybinis patikrinimas bus tęsiamas, jei prokuratūra netgi nuspręs nutraukti ikiteisminį tyrimą: „Daugiau nieko komentuoti negalime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.