R.Morkevičiaus auka iki šiol išgyvena patirtą košmarą

Kauno apylinkės teismas antradienį baigė nagrinėti bylą, kurioje viešosios tvarkos pažeidimu, sveikatos sutrikdymu bei pasipriešinimu pareigūnui kaltinamas buvęs Lietuvos bušido čempionas, 31 metų kaunietis Remigijus Morkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 26, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:44 AM

Tai jau antrasis kartas, kai dėl protu nesuvokiamo elgesio profesionalus ringo kovotojas stoja prieš teismą.

Anksčiau nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą bei policijos pareigūnų įžeidimą R.Morkevičius eilinį kartą į teisėsaugos akiratį pateko po to, kai šių metų kovo 22-osios vakarą Kauno senamiestyje kojos spyriu į veidą gatvėje nokautavo pirmą kartą gyvenime sutiktą 20-metę merginą.

Sulaikomas policijos pareigūnų girtas R.Morkevičius (vėliau jam buvo nustatytas 1,22 promilės girtumas) nusprendė be kovos nepasiduoti. Jis priešinosi, o galų gale uždėjus antrankius ir atvežus į policijos komisariatą spyrė pareigūnui į pilvą, taip pat grasino su patruliais susidoroti, žadėjo juos atleisti iš darbo.

Už šiuos poelgius R.Morkevičiui valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė antradienį pasiūlė skirti 8 mėnesių laisvės apribojimą bei piniginę 4 MGL dydžio baudą. Gatvėje savo sugebėjimus prieš merginą pademonstravusiam ir ją sužalojusiam ringo kovotojui teks atlyginti žalą savo aukai. Mergina pateikė civilinį ieškinį, patirtus išgyvenimus įvertino 30 tūkst. litų.

Pataikyti į galvą nenorėjo, bet spyrė

„Kaltinimus supratau. Kaltu prisipažįstu“, - prokurorei perskaičius kaltinamąjį aktą sakė R.Morkevičius.

Ringo kovotojas tikino apgailestaujantis dėl savo poelgio, kai būdamas girtas merginai spyrė į veidą, tačiau jo pasisakymai vertė manyti, jog kauniečiui labiau gaila savęs, nei aukos. Per pusę metų jis taip ir neįstengė atsiprašyti nokautuotos merginos, nors jos advokatas R.Morkevičiaus gynėjui siūlė susitikti ir aptarti išpuolio pasekmes.

R.Morkevičius tikino nelemtą vakarą viename Kauno senamiesčio barų šventęs draugo gimtadienį, „šiek tiek“ išgėręs alkoholio.

„Neturėjau jokios priežasties spirti į galvą. Pataikyti nenorėjau, o pataikęs išsigandau. Mergina nukrito, kita, buvusi šalia jos pradėjo rėkti. Tuo metu buvo kažkas baisaus, aš pasileidau bėgti. Tai buvo kvailas mano poelgis“, - teisme guodėsi R.Morkevičius.

Buvęs bušido čempionas apgailestavo, kad visa ši istorija ir ją paviešinusi žiniasklaida padarė jam didelę antireklamą. Dėl to sumažėjo galimybės dalyvauti varžybose. Kiek anksčiau R.Morkevičius žiniasklaidai guodėsi ketinęs atidaryti savo mokyklą, tačiau dėl kilusio skandalo planus teko atidėti neribotam laikui.

Auka iki šiol išgyvena košmarą

Teismui teko išklausyti kraują stingdančių R.Morkevičiaus aukos pasakojimų. Smulkutė, nedidelio ūgio 20-metė Karina Mironova pripažino išgyvenusi siaubingą košmarą, kurio pasekmes jaučia iki šiol.

Sunkiai tramdydama emocijas mergina pasakojo, jog lemtingąjį vakarą su draugais vakarojusi bare, o einant link automobilių pajutusi, kaip kažkas griebė už sėdmenų. Ji sakė bandžiusi atsisukti ir pažiūrėti, kas tai padarė, kai pajuto siaubingą smūgį į veidą ir praradusi sąmonę nukrito.

K.Mironova dėl patirto galvos smegenų sutrenkimo beveik tris savaites gydėsi Kauno klinikose, nešiojo kaklo įtvarą. Patirto košmaro pasekmės jauną merginą lydi iki šiol. Ji pripažino patyrusi siaubingą šoką, dėl jo išsivystė viešumos baimė.

„Šis žmogus net neįsivaizduoja kaip pakeitė mano gyvenimą. Aš užaugau tokioje šeimoje, kur sąvoka „smurtas“ neegzistuoja. Jo elgesyje nematau nei nuoširdumo, nei gailesčio. Jokie pinigai neatpirks mano būsenos. Būdama 20-ies patyriau baisų košmarą, kai ligoninėje pažvelgiau į save veidrodyje, to nelinkėčiau niekam, nei vyrui, nei moteriai“, - teisme drebančiu balsu kalbėjo R.Morkevičiaus spyriu į veidą nokautuota smulkutė mergina.

Paniškai bijo skriaudiko

Nukentėjusios advokatas Artūras Bauža tikino, kad bausmės R.Morkevičiui esmė, kad jis pagaliau suvoktų, jog taip elgtis negalima.

„Dabar mes girdime R.Morkevičiaus apgailestavimus, kad žiniasklaida jį pavertė demonu, daro jam antireklamą, dėl ko jis negali dalyvauti varžybose“, - teisiamo nuoširdumu abejojo nukentėjusios atstovas.

Pasak advokato A.Baužos, ringo kovotojo gatvėje nokautuota mergina patyrė tikrą košmarą.

„Kai pirmą kartą ją aplankiau ligoninėje – ji visą laiką tik verkė. Po šio išpuolio išsivystė paniška viešumos, žmonių baimė. Turėdama galimybę dirbti Kaune mano klientė pasirinko darbą Lietuvos pakraštyje, nes iki šiol bijo eidama Kauno gatvėmis sutikti tą žmogų (R.Morkevičių. – Red.)“, - kalbėjo nukentėjusios atstovas.

Policininko atsiprašė tik teisėjui priminus

Niekur nedirbantis, neakivaizdžiai studijuojantis ir mažametį vaiką auginantis R.Morkevičius prašė sumažinti prašomą priteisti kompensaciją už merginos patirta žalą. Esą 30 tūkst. litų ženkliai per daug, jis pasiruošęs sumokėti 10 tūkst. litų.

„Noriu Karinos labai nuoširdžiai atsiprašyti. Noriu, kad visa tai kuo greičiau baigtųsi ir tau nereikėtų manęs bijoti. Prašau, atleisk man“, - teismą bandė sugraudinti antrą kartą teisiamas R.Morkevičius.

Nukentėjusiuoju pripažintas policijos pareigūnas, kuriam sulaikytas R.Morkevičius spyrė į pilvą, atsiprašymo sulaukė tik įsikišus teisėjui.

Jam priminus, kad byloje yra dar vienas nukentėjęs bei pasiteiravus, ar teisiamasis ketina ir jo atsiprašyti, R.Morkevičius atrėžė atsiprašantis ir jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.