H.Daktaro pusbroliui priminti kraupūs žodžiai

Už nužudymą teisiamas Kauno nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro pusbrolis Gintautas Kazlauskas, pravarde Vantinis, nuleidęs galvą klausėsi prokuroro Egidijaus Palaimos, pasiūliusio jį įkalinti.

G.Kazlauskas teisiamas už žmogžudystę, kuri buvo įvykdyta prieš šešiolika metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Kazlauskas teisiamas už žmogžudystę, kuri buvo įvykdyta prieš šešiolika metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Nov 29, 2013, 7:06 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:21 AM

Kaltintojas už 1997 metais įvykdytą nusikaltimą – savo gaują subūrusio 33 metų kauniečio Roberto Borcherto, pravarde Karabasas, nužudymą – pasiūlė skirti 54 metų G.Kazlauskui pusdevintų metų laisvės atėmimo bausmę, rašo „Lietuvos rytas".

Daugelį metų Anglijoje slapstęsis ir vos prieš kelis mėnesius Lietuvos teisėsaugai perduotas Vantinis tvirtino esąs nekaltas, bet jį klampina Daktarų gaujos narių parodymai.

„Iš Virginijaus Silvestravičiaus, Ramūno Stanionio, Sauliaus Vaitukaičio, kitų liudininkų pasakojimų, susilipdo žmogžudystės paveikslas.

Parodymus patvirtina ir medicinos ekspertizės duomenys“, – Kauno apygardos teisme pareiškė prokuroras E.Palaima.

1997 metų sausio 25-ąją Karabasas buvo užpultas Daktarų kontroliuojamame restorane „Vilija“, ten spardomas, daužomas kumščiais, kėdėmis. Paskui R.Borchertas buvo įgrūstas į automobilį ir nuvežtas į netoliese esantį Lampėdžių mišką.

Miške budeliai badė auką peiliais, smaugė virve, vilko ledu ir asfaltu.

Ekspertai nustatė, kad R.Borchertas mirė nuo peilio dūrių.

„Aš jam perpjoviau gerklę“, – po egzekucijos R.Stanioniui pasakė Vantinis, tuo metu dirbęs „Vilijos“ pirčių komplekso direktoriumi.

Ant kėdžių, kuriomis buvo mušamas Karabasas, nuolaužų rasta jo kraujo ir drabužių mikrodalelių.

Iš viso jam buvo suduoti ne mažiau kaip 35 smūgiai.

Praėjus pusmečiui nuo žmogžudystės G.Kazlauskas skubiai išvyko į Angliją, šioje šalyje naudojosi svetimais pasais, prisistatinėjo kitų žmonių pavardėmis.

Vantinis tvirtino pirštu nepalietęs R.Borcherto – esą kaltė jam verčiama tiktai dėl to, kad jis yra H.Daktaro giminaitis.

Teismas atmetė G.Kazlausko prašymą apklausti jo byloje šiuo metu dėl kitų nusikaltimų kalinčius H.Daktarą ir jo bendrininką Egidijų Abarių, pravarde Goga.

Antrankiai vyro laukė po 15 metų

* Narkotikus vartojęs R.Borchertas užsitraukė H.Daktaro nemalonę todėl, kad nelaikė liežuvio už dantų, – Daktarams nužudžius vieną savo gaujos narių Rimantą Ganusauską, pravarde Mongolas, ėmė garsiai plepėti apie nusikaltimą.

* R.Borcherto nužudymo byloje H.Daktaras ir E.Abarius buvo išteisinti, o kiti keturi asmenys – nuteisti.

* Dėl G.Kazlausko vaidmens šiame nusikaltime pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas. Vantiniui įtarimai dėl žmogžudystės buvo pateikti 2009 metais, o jis sučiuptas 2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.