Plėšiko kelią pasirinkęs eksteisėjos sūnus siunčiamas už grotų

Buvusios Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos, šiuo metu advokato praktika besiverčiančios Virginijos Kazlauskienės sūnus 30 metų Edvinas Kazlauskis turės pratintis prie kalėjimo gulto.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 29, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:04 AM

Kelmės rajono apylinkės teismas brutaliais plėšimais kaltintam E.Kazlauskiui skyrė šešerius su puse metų nelaisvės.

Tokią pat laisvės atėmimo bausmę teismas skyrė ir E.Kazlauskio bendrininkui – Šiaulių rajono gyventojui 31 metų Edvinui Nosalčiukui.

Dar vieno E.Kazlauskio bendrininko pareigūnams nustatyti nepavyko.

Nuteistieji jų aukomis tapusiems žmonėms privalės atlyginti ir materialinę bei moralinę žalą.

Nukentėjusiųjų naudai iš E.Kazlauskio ir E.Nosalčiuko solidariai priteisti 273 tūkstančiai 374 litai turtinei žalai ir dar 40 tūkstančių litų - neturtinei žalai atlyginti.

Apkaltinamąjį nuosprendį ketvirtadienį Kelmės rajono apylinkės teisme išgirdę E.Kazlauskis ir E.Nosalčiukas laisvės neprarado – iki nuosprendžio įsiteisėjimo abu nuteistieji palikti laisvėje.

E.Kazlauskis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, iš jo yra paimta tapatybės kortelė bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti, E.Nosalčiukas įpareigotas tik registruotis policijos įstaigoje.

Nusirito brutalių plėšimų banga

Brutalių plėšimų banga Šiauliuose ėmė ristis 2009-ųjų pabaigoje – 2010-ųjų pradžioje. Į verslininkus nusitaikiusių plėšikų grobiu tapo ne tik brangūs papuošalai, bet ir didelės sumos pinigų.

Šiuos nusikaltimus tyrę pareigūnai spėjo, kad verslininkus galėjo apiplėšti juos pažinoję ar per kitus pažįstamus informaciją susirinkti sugebėję nusikaltėliai. Šie spėjimai pasitvirtino.

Paaiškėjo, kad turtingus šiauliečius su bendrininkais apiplėšinėjo Šiaulių teisėjos sūnus - po taikomosios ekologijos studijų Šiaulių universitete vyriausiuoju specialistu Šiaulių visuomenės sveikatos centre įsidarbinęs E.Kazlauskis.

Bendradarbiams šis jaunas specialistas įsiminė tuo, kad mėgo pasipuikuoti puošdamasis masyviomis auksinėmis grandinėlėmis.

Apiplėšė draugo tėvus

Pirmąjį jiems inkriminuotą nusikaltimą E.Kazlauskis su E.Nosalčiuku bei dar vienu per tyrimą nenustatytu asmeniu įvykdė 2009-ųjų gruodį.

Į Biržų gatvėje esantį prekeivio automobiliais namą įsibrovę plėšikai surišo 46 metų šeimininkę ir pagrobė 48300 eurų, 2200 litų bei juvelyrinių dirbinių už 5000 litų. Duris šeimininkė pravėrė pamaniusi, kad už jų stovi policijos pareigūnai.

Apie tai automobiliais prekiaujantis šiaulietis pardavė turėtus automobilius, o už juos juos gautus pinigus laiko namuose, E.Kazlauskis sužinojo iš verslininko sūnaus, su kuriuo draugavo jau ne vienerius metus.

Iš šio verslininko automobilį jau pirkęs ir jo namuose ne kartą lankęsis E.Kazlauskis nusikaltimą įvykdę, kai verslininkas ilsėjosi sanatorijoje, o verslininko sūnus buvo išvykęs į Marijampolę.

Prieš pat apiplėšimą E.Kazlauskis dar pasiskambino telefonu šiam į Marijampolę išvykusiam savo draugui ir pasiteiravo, ar jo mama yra namuose.

Moteriai surišo rankas ir kojas

Po poros mėnesių Šiauliuose vėl buvo įvykdytas brutalus apiplėšimas. 2010 metų vasario 25-osios ryte į Vilniaus gatvėje esančio namo butą įsibrovę plėšikai surišo 54 metų šeimininkę ir pagrobė 19000 eurų bei 8600 litų.

Plėšikus į savo butą nukentėjusioji įsileido pati. Apie dešimtą valandą ryto išgirdusi durų skambutį, moteris nieko blogo nepagalvojo ir atvėrė duris.

Į butą įsibrovęs plėšikas kelis kartus smogė šeimininkei į veidą, lipnia juosta bei telefono laidu surišo rankas ir kojas.

Kad šeimininkė nieko nematytų, įsibrovėlis jai ant galvos užmetė striukę bei laikė moterį prispaudęs prie grindų.

Vėliau paaiškėjo, kad su plėšikų auka tapusia šiauliete E.Kazlauskis susipažino per savo buvusią draugę. Lankydamasis šios moters bute E.Kazlauskis jai pažadėjo padėti išspręsti turtinį ginčą su jos posūniais.

Pabandė užlaikyti pažįstamą

2010-ųjų birželio 17-osios vakare nuo plėšikų nukentėjo Šiaulių rajone, Vinkšnėnų kaime gyvenantis E.Kazlauskio pažįstamas.

Pro neužrakintas duris įsibrovę į namus surišo 32 metų šeimininkę ir pagrobė 2640 eurų kainuojantį laikrodį bei 16000 litų vertės briliantais puoštą moterišką laikrodį.

Kad į namus sugrįžęs šeimininkas nesutrukdytų plėšikams, E.Kazlauskis su juo susitiko Šiauliuose ir pamėgino vyriškį užlaikyti mieste.

Atėmė auksines grandinėles

Nuo plėšikų nukentėjusios moters sutuoktinis įtarė, kad nusikaltimą organizavo jo draugas E.Kazlauskis. Kaip kompensaciją už padarytus nuostolius šis vinkšnėniškis iš E.Kazlauskio atėmė dvi auksines grandinėles.

Į policiją dėl atimtų puošmenų kreipęsis tuo metu valdininku dirbęs E.Kazlauskis vieną grandinėlę įvertino 25000 litų, o kitą – 10000 litų.

Grandinėles iš teisėjos sūnaus atėmęs vinkšnėniškis buvo apkaltintas savavaldžiavimu ir turėjo stoti prieš Radviliškio rajono apylinkės teismą.

Grandinėles grąžinęs ir su nukentėjusiuoju pripažintu E.Kazlauskiu susitaikęs vinkšnėniškis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Plėšimais įtartą E.Kazlauskį pareigūnai sulaikė 2011-ųjų balandžio mėnesį. Prieš tai pareigūnai sulaikė ir apklausė E.Nosalčiuką.

Per ikiteisminį tyrimą E.Kazlauskis už grotų praleido tik kelis mėnesius.

Teko nusivilkti teisėjos mantiją

Sūnui inkriminuoti nusikaltimai pakenkė vienuolika metų Šiaulių miesto apylinkės teisme teisėja dirbusios V.Kazlauskienės karjerai.

Sūnui patekus už grotų teisėja pasiprašė atleidžiama iš darbo. Šis prašymas buvo patenkintas.

Savo noru teisėjos darbo atsisakiusi V.Kazlauskienė nusprendė imtis advokato praktikos.

2011-ųjų liepos 14-ąją advokate dirbti pradėjusi V.Kazlauskienė netruko patekti į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį.

2011-ųjų rugsėjo mėnesį STT Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą piktnaudžiavimo tarnyba siekiant asmeninės ir turtinės naudos. V.Kazlauskienei buvo inkriminuoti nusikaltimai kuriuos ji galėjo įvykdyti dar dirbdama teisėja.

Tuo nemalonumai advokatės karjerą pradėjusiai V.Kazlauskienei nesibaigė.

Praėjusių 2011-ųjų pabaigoje buvo pasikėsinta padegti jos kontorą. Į langą sviestas butelis su padegamuoju skysčiu stiklų neišdaužė, todėl ugnis į kontoros vidų neišplito.

Surengė piketą prie motinos kontoros

Sunkiais nusikaltimais apkaltinti E.Kazlauskis su E.Nosalčiuku prieš Kelmės rajono apylinkės teismą stojo 2012-ųjų vasarą.

Abu kaltinamieji kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų neprisipažino.

Kadangi teismo procesas dėl įvairių priežasčių kelis kartus buvo atidėtas, pasipiktinę nukentėjusieji pernai lapkričio 23-ąją surengė piketą prie advokate dirbančios E.Kazlauskio motinos V.Kazlauskienės kontoros Šiauliuose.

Prie įėjimo į advokatės kontorą dvi žvakutes uždegę ir beisbolo lazdą su juoda kauke padėję piketuotojai neslėpė pasipiktinimo dėl jų nuomone E.Kazlauskiui vilkinamo teismo proceso.

Kad piketas nevirstų keršto akcija, stebėjo į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.