Pedofilas E.Čekanavičius išgirdo dar vieną teismo nuosprendį

Liūdnai pagarsėjęs kaunietis, pedofilų patriarchu pramintas E.Čekanavičius pirmadienį išgirdo eilinį teismo nuosprendį. 15 metų laisvės atėmimo bausme už mažamečio berniuko svaiginimą kvaišalais ir žaginimą jau nuteistas nusikaltėlis šįkart pripažintas kaltu dėl dokumentų klastojimo

E.Čekanavičius teismo buvo pripažintas kaltu ir dėl dokumentų klastojimo.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
E.Čekanavičius teismo buvo pripažintas kaltu ir dėl dokumentų klastojimo.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 2, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:57 AM

Nustatyta, kad E.Čekanavičius suklastojo Kauno Raudonojo kryžiaus ligoninės gydytojų medicininę pažymą bei leidimą patekti į Seimą. Už šiuos nusikaltimus jam paskirta po 80 parų arešto.

Metų laisvės atėmimo bausmė vyrui paskirta už trečiąjį suklastotą dokumentą – laisvės kovų dalyvio statusą siekęs gauti E.Čekanavičius Lietuvos rezistencijos ir genocido tyrimų centrui pateikė suklastotą kreipimąsi.

Tačiau skirta bausmė neturės jokios įtakos pagarsėjusio kauniečio likimui. Bausmę pridėjus prie anksčiau skirtos, 15 metų laisvės atėmimo bausmės, jos terminas nepailgėjo.

Iškrypėlis teistas daugybę kartų

E.Čekanavičius dėl savo potraukio nepilnamečiams, dokumentų klastojimo ir neteisėtos medicininės praktikos į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvo dar 1971 metais. Tuomet laisvės atėmimo bausmių jam pavykdavo išvengti. Į šio vyro elgesį buvo žiūrimą kaip į psichiškai nesveiko žmogaus veiksmus, jis ne kartą priverstinai gydytas psichiatrinėse ligoninėse.

Manoma, kad specifinės paskirties ligoninėje E.Čekanavičius ne tik sužinojo apie įvairių psichotropinių preparatų veikimą, kuriais vėliau svaigino savo aukas, bet ir užmezgė ryšius su ligoninėje priverstinai „gydytais“ sovietmečio disidentais.

Įgyti ryšiai vyrui padėjo politinio atšilimo laikotarpiu - prisistatydamas žymiu disidentu ir žmogaus teisių gynėju jis ėmė aktyviai reikštis visuomeninėje veikloje. Tiesa, pradžioje E.Čekanavičius pasirūpino, kad būtų panaikintas medikų komisijos sprendimas jį pripažinti nepakaltinamu. E.Čekanavičius buvo Lietuvos socialdemokratų partijos atkūrėju 1989 metais, bet socialdemokratai, išsiaiškinę tikrąją „bičiulio“ aistrą, jį iš partijos pašalino.

E.Čekanavičius kartu su saujele bendraminčių buvo įkūręs Lietuvos žmogaus teisių gynimo sąjungą, iki šiol prisistato šios organizacijos iniciatyvinės grupės pirmininku.

Pirmaisiais nepriklausomybės metais teisėsaugai ėmus tirti jo nusikaltimus, E.Čekanavičius rado užtarėjų politiniuose sluoksniuose, Aukščiausiojoje Taryboje - Atkuriamajame Seime. Apie E.Čekanavičiaus veiklą rašantiems žurnalistams buvo daromas atviras spaudimas, areštuotas vieno Kaune leidžiamo laikraščio numeris.

Žiniasklaidai ėmus plačiai rašyti apie šio „žmogaus teisių gynėjo“ nusikaltimus, politinė E.Čekanavičiaus karjera žlugo. Dėl vienas po kito įvykdytų seksualinių nusikaltimų, jis pelnė „pedofilų patriarcho“ titulą.

Pedofilo praeitis spalvinga

• Apie E.Čekanavičiaus lytinį potraukį nepilnamečiams teisėsaugos pareigūnai žino nuo 1971 metų. Tuomet laisvės atėmimo bausmių jam pavykdavo išvengti, į iškrypėlio elgesį buvo žiūrima kaip į psichiškai nesveiko žmogaus veiksmus, jis priverstinai gydytas psichiatrijos ligoninėse.

• 1982 metais E.Čekanavičius įkliuvo milicijai. Iškrypėlis buvo sučiuptas, kai Kaune, Kalniečių gatvėje veikusioje pirtyje, prisistatęs milicininku „tikrino“ vyrus - čiupinėjo jų lyties organus. Medikų komisijai konstatavus iškrypėlio nepakaltinamumą, E.Čekanavičius buvo išsiųstas į Černiachovskio griežtojo režimo psichiatrinę ligoninę.

•1989 metais E.Čekanavičius dalyvavo Socialdemokratų partijos (LSDP) atkūrime, tačiau paaiškėjus tikrajai aistrai buvo iš partijos pašalintas. Visuomenės veikėju bei disidentu prisistatantis pedofilas įkūrė Žmogaus teisių gynimo sąjungą. Iškrypėlio politinė karjera žlugo žiniasklaidai ėmus plačiai rašyti apie tikruosius šio tariamo žmogaus teisių gynėjo pomėgius.

• 1995 metais už vyro lytinį santykiavimą su vyru, pasinaudojant pastarojo bejėgiškumu, pedofilui buvo skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė. Pritaikius amnestiją ji sutrumpėjo metais.

• Išėjęs į laisvę E.Čekanavičius pakliuvo į policijos akiratį dėl trijų nepilnamečių apsvaiginimo aminazinu. Už tai jis buvo pasiųstas į kalėjimą 4 metams, bet amnestija bausmę nukirpo trečdaliu. Už grotų jis praleido vos pusmetį.

• 2003 metais iškrypėlis buvo nuteistas kalėti 7 metus ir 9 mėnesius už 15-mečio tvirkinimą ir lytinį prievartavimą, lytinį santykiavimą su 18 metų jaunuoliu pasinaudojant jo bejėgiškumu. Paskelbus amnestiją iškrypėliui skirta bausmė sumažėjo šeštadaliu.

• 2008-ųjų gruodį E.Čekanavičius vėl išėjo į laisvę. Praėjus vos pusmečiui jis vėl įkliuvo ir šiuo metu yra teisiamas. Prokuroras iškrypėlį pasiūlė įkalinti 18 metų, Kauno apygardos teismas jam skyrė 17 metų nelaisvės.

• 2012 kovą Lietuvos apeliacinis teismas E.Čekanavičiui skirtą laisvės atėmimo bausmę sumažino iki 15 metų.

• 2013 metų spalį Kauno apylinkės teismas E.Čekanavičių pripažino kaltu dėl prokuroro įžeidimo vadinant jį „kriminaliniu nusikaltėliu“ ir nuteisė kalėti vienerius metus. Šią bausmę subendrinus su anksčiau skirtąja, nutarta, kad už grotų nusikaltėlis turės praleisti 15 metų. Tai buvo jau 10-oji pedofilui iškelta ir teismą pasiekusi baudžiamoji byla.

• Kauno apylinkės teismas E.Čekanavičių nuteisė dėl dokumentų klastojimo. Kratos iškrypėlio namuose metu teisėsaugininkai rado suklastotus leidimą į Seimą, lengvatas naudojantis visuomeniniu transportu suteikiančią medikų pažymą bei Lietuvos rezistencijos ir genocido tyrimų centrui adresuotą kreipimąsi, kuriuo E.Čekanavičiui prašoma suteikti Laisvės kovų dalyvio statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.