Dūriai peiliu vilkiko vairuotojui buvo mirtini

Karmėlava (Kauno r.) tapo lemtinga susitikimo vieta dviem vilkiko vairuotojams iš Baltarusijos ir Ukrainos. Baltarusis buvo nužudytas, o sunkiu nusikaltimu įtariamas ukrainietis atsidūrė už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-12-03 07:40, atnaujinta 2018-02-20 00:43

Nužudyto Baltarusijos piliečio 44 metų A.S. kūnas sekmadienį vakare buvo aptiktas Pievų gatvėje įsikūrusio muitinės terminalo teritorijoje stovinčio vilkiko „Mercedes-Benz“ kabinoje, rašo „Lietuvos rytas".

Vairuotojas mirė nuo kelių dūrių peiliu į krūtinę ir pilvą.

Teisėsaugos pareigūnai įvykio vietoje sulaikė įtariamąjį – Ukrainos piliečio pasą turintį 56 metų V.K. Jis buvo gerokai įkaušęs.

Iš pradžių kriminalistai užsienietį nuvežė pas medikus girtumui nustatyti, o vėliau uždarė į areštinę.

Abu užsieniečiai – vienos Šiauliuose įsikūrusios tarptautinių gabenimų įmonės vilkikų vairuotojai.

Prieš porą mėnesių ukrainietis buvo sulaikytas Ispanijos policijos pareigūnų, nes gabeno kontrabandines prekes. Teismas skaudžiai kirto Lietuvos vežėjams – konfiskavo vilkiką.

Įmonės vadovybė pareiškė, kad dėl šio įvykio finansiškai nukentės visi darbuotojai – tai esą bus pamoka, jog nevalia savavališkai vežti nelegalaus krovinio.

Sekmadienį vakare į Karmėlavoje įsikūrusį muitinės terminalą vienu vilkiku atvyko ukrainietis kartu su visai neseniai dirbančiu kolega iš tos pačios šalies, o kitu – baltarusis.

Pastarasis esą pasikvietė pasikalbėti ukrainietį, dėl kurio nukentėjo bendrovės darbuotojai.

Vyriškiai reikalus aptarinėjo vilkiko kabinoje gerdami vyną, o vėliau dėl nemalonaus incidento užsienyje tarp jų kilo konfliktas.

„Nudūriau“, – grįžęs į savo vilkiko kabiną iš karto prisipažino ukrainietis.

Jo kolega mėgino savo jėgomis suteikti pagalbą nukentėjusiam bendradarbiui, bet vėliau paprašė teritoriją saugančios apsaugos tarnybos darbuotojų kviesti medikus.

Pastarieji sunkiai sužalotam užsieniečiui jau nebegalėjo padėti, todėl į įvykio vietą atvyko Kauno rajono kriminalistai.

Apklausiamas teisme ukrainietis neneigė kaltės ir išdėstė įvykio aplinkybes. Teismas jam paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Vakar apklaustas ir liudininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.