Keliauti už grotų pasirengęs klaipėdietis dingo lyg į vandenį

Įvairiais finansiniais nusikaltimais kaltinamas 38 metų klaipėdietis Igoris Surninas staiga pranyko iš teisėsaugos akiračio – policija paskelbė jo paiešką, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2013-12-04 06:35, atnaujinta 2018-02-20 00:11

Įmonės „Vingida“ vadovas I.Surninas dar šiemet turėjo išgirsti nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje jis kaltinamas didelės vertės turto pasisavinimu, finansinėmis machinacijomis, klastotėmis.

Lapkričio pradžioje išklausęs prokuroro siūlymą įkalinti jį 5 metams, I.Surninas daugiau į Klaipėdos apygardos teismą neatvyko.

Po kiek laiko jo motina pranešė policijai, jog sūnus mįslingai dingo iš namų, ir prašė jį surasti.

I.Surnino artimieji stebėjosi, jog jis išvyko namuose palikęs savo pasą, nepasiėmęs jokių daiktų, net mėgstamiausio laikrodžio.

Anot motinos, sūnus jau buvo susirengęs keliauti už grotų – į rankinę susikrovė daiktus, kurių jam būtų prireikę pataisos namuose.

Policija paskelbė I.Surnino paiešką, bet jo pėdsakai dar neaptikti. Įtariama, jog kaltinamasis prieš nuosprendį nusprendė sprukti.

Jo asmens tapatybės kortelės namuose nebuvo.

I.Surninui ne naujiena dangstytis svetimais arba padirbtais dokumentais. Prieš 4 metus kelyje sulaikytas klaipėdietis pareigūnams pateikė kito asmens vardu Rusijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą, kuriame nurodyta, kad jo savininkas gyvena Irkutsko srityje.

Automobilyje „Nissan Altima“, kuriuo tąkart važiavo neblaivus I.Surninas, rastas dar vienas rusiškas vairuotojo pažymėjimas, kuriame įrašyta jo pavardė. Matyt, vyras tiesiog supainiojo abu dokumentus.

Bet labiausiai pareigūnus pribloškė ne I.Surnino dokumentai, o jo vežtas bagažas – automobilio salone jie atrado eurų ir dolerių prikimštą krepšį. Grynųjų pinigų suma siekė daugiau kaip 1,1 mln. litų.

I.Surnino įmone „Vingida“ susidomėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Neskaidria veikla įtariamam verslininkui iškelta baudžiamoji byla dėl galimų aferų – mokesčių vengimo, dokumentų klastojimo.

Pareigūnams ir anksčiau nepavykdavo aptikti I.Surnino, nes jis savo gyvenamosios vietos nedeklaravęs. Prieš teismo posėdžius dažnai atnešdavo medikų pažymą, kad negalės dalyvauti dėl sveikatos problemų.

Teismo salėje I.Surninas valandomis skaitydavo pranešimus, pažymas, įtariai žvelgė į kitus proceso dalyvius, filmuodavo juos.

Kitą su I.Surnino veikla susijusią bylą narplioja Klaipėdos apylinkės teismas. Ten jam inkriminuojamos pasisavintų pinigų sumos dar įspūdingesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.