Klaipėdoje bus teisiami itin įžūlūs jauni plėšikai

Klaipėdos miesto pirmojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė du įtariamuosius, kurie šių metų liepą Klaipėdos centre bei Kretingos gatvėje užpuldavo ir apiplėšdavo gyventojus.

Pavasarį ir vasarą mieste siautėję įžūlūs nusikaltėliai sulauks bausmės.<br>E.Petkutės nuotr.
Pavasarį ir vasarą mieste siautėję įžūlūs nusikaltėliai sulauks bausmės.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 8:55 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:08 AM

Nustatyta, kad nakties metu plėšikai užpuldavo žmones, jų atžvilgiu panaudodavo fizinį smurtą ir pagrobdavo turtą, dokumentus bei mokėjimo priemones. Pasinaudoję pagrobtais dokumentais, nusikaltėliai lombarde užstatė pavogtą turtą. Pareigūnai pastebi, kad plėšikai elgėsi itin ciniškai – per vieną apiplėšimą jie nukentėjusįjį išrengė ir grasino nužudyti, tempdami į laukymėje esantį šulinį. Tačiau kraupaus plano įvykdyti nepavyko, nes nukentėjusysis sugebėjo ištrūkti ir pabėgti.

Vienam iš įtariamųjų, devyniolikamečiui V.B., buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas iki tol, kol įsiteisėjo ankstesnis nuosprendis dėl kitų jo padarytų nusikalstamų veikų.

Šis asmuo teistas 3 kartus dėl panašių nusikaltimų, policijos komisariatuose atliekama daugiau ikiteisminių tyrimų jo atžvilgiu. Antrajam įtariamajam, neteistam septyniolikamečiui V.R., paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – įpareigojimas registruotis policijoje, dokumentų paėmimas.

Pirmojo policijos komisariato pareigūnai taip pat nustatė įtariamąjį, kuris pavasarį įvairiose Lietuvos vietose apgaule iš fizinių bei juridinių asmenų išviliodavo automobilius, kuriuos vėliau pasisavindavo.

Nustatyta, kad kovo, balandžio mėnesiais Klaipėdoje su individualios įmonės savininku, o Alytuje – su automobilių nuoma užsiimančia bendrove, sudarė automobilių nuomos sutartis, tačiau pasibaigus nuomos sutarties terminui automobilių negrąžino, o atidavė į metalo supirktuves.

Balandžio viduryje Rietave įtikino asmenį, kad gali suremontuoti automobilį. Pastarasis automobilį patikėjo įtariamajam, o šis patikėtą turtą pardavė metalo laužo supirktuvei.

Tą patį mėnesį Klaipėdoje įtariamasis, žadėdamas pirkti automobilį, jį paėmė neva išbandyti ir taip jo negrąžino, o pardavė trečiajam asmeniui.

Įtariamasis 22 metų T.V. yra neteistas, jam paskirtos kardomosios priemonės - įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.