Nukentėjusios tapo nuteistosiomis

Smurtautoją ginusios dvi jo aukos melavo teismui, todėl pačios buvo

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 4, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:50 PM

Už tai Rokiškio rajono apylinkės teismas moterį nuteisė keturiems mėnesiams viešųjų darbų visuomenės labui, įpareigodamas per mėnesį dirbti ne mažiau, kaip 30 valandų.

Devynių klasių išsilavinimą turinčiai nepilnametei teismas skyrė keturių mėnesių laisvės apribojimą ir įpareigojo tęsti mokslus.

Apeliacinį skundą parašęs paauglės tėvas laisvės neišvydo, nors ir labai to siekė, prikalbinėdamas savo dukrą ir gyvenimo draugę meluoti apeliacinio teismo posėdyje.

Vyras buvo nuteistas metams ir trim mėnesiams nelaisvės už žiaurų elgesį šeimoje ir grasinimą nužudyti. Jis būdamas girtas namuose vaikščiojo po kambarius su peiliu ir liejo agresiją, skriausdamas savo paauglę dukrą bei sugyventinės mažametę mergaitę.

Kartą jis įėjo į kambarį, kuriame buvo abi mergaitės. Neblaivus vyras spyrė koja mažajai. Paskui čiupo savo dukrą už kaklo ir ėmė ją smaugti, kol šiai aptemo akyse. Tuo metu svečiuose buvęs smurtautojo draugas sutramdė savo sugėrovą.

Tačiau girtas šeimininkas grasino peiliu "pribesti" ne tik gyvenimo draugę, bet ir savo dukrą. Vėliau sakė namus padegsiąs, o pats pasikarsiąs.

Iškviesti policijos pareigūnai sulaikė smurtautoją. Vėliau dėl to teismas jam skyrė laisvės atėmimo bausmę už smurtavimą ir žiaurų elgesį šeimoje.

Po kurio laiko rokiškėnas įkalinimo įstaigos ėmė rašyti graudžius laiškus savo gyvenimo draugei ir paauglei dukrai. Juose žadėjo pasitaisyti, daugiau negerti, nesmurtauti ir joms padėti materialiai.

Vyras prašė, kad jos abi apeliaciniame teismo posėdyje atsisakytų ankstesnių savo liudijimų. Jis tikino, kad nukentėjusioms už pakeistus parodymus nieko nebus, o jam bausmė bus sušvelninta.

Rokiškėnas vylėsi, kad teismas laisvės atėmimą jam pakeis į baudą. Tokio turinio laiškai iš kalėjimo į Rokiškį plaukdavo po tris per savaitę.

Panevėžio apygardos teisme nagrinėjant smurtautojo apeliacinį skundą, nukentėjusi moteris ir paauglė mergaitė ėmė kalbėti kitaip, nei ankstesniuose posėdžiuose. Jos atsisakė savo ankstesnių parodymų. Abi tvirtino, kad nuteistasis nesmurtavo, negrasino ir nesmaugė savo dukters.

Tačiau teismas jomis nepatikėjo. Todėl pačios liudininkės tapo kaltinamosiomis. Teisiamos jos abi prisipažino melavusios ir dėl to gailėjosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.