Pareigūno nerimas bauda už chuliganizmą nesibaigė

Už tai 51 metų triukšmadariui skirta 100 litų bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2013-12-04 17:10, atnaujinta 2018-02-19 23:47

Beveik visą mėnesį Alytaus policijos komisariatas tyrė Alytaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojo M.Volungevičiaus chuliganišką elgesį, kai jis Skardžio gatvėje triukšmingai užsipuolė automobilyje sėdėjusį vairuotoją.

Už tai 51 metų triukšmadariui skirta 100 litų bauda.

Bet antros panašaus dydžio baudos pažeidėjas kol kas išvengė, nes nesutiko, kad nevykdė pareigūnų teisėtų reikalavimų ir pasipriešino jiems.

Tad dabar tai turės nuspręsti teismas.

O toliau šio devintus metus Alytaus pataisos namuose dirbančio pareigūno likimą dėl tarnybinės nuobaudos spręs įstaigos patikrinimą pradėjęs ir išvadų iš policijos komisariato laukęs Kalėjimų departamentas.

M.Volungevičius policijos pareigūnų buvo sulaikytas lapkričio 8 dieną, prieš pat vidurnaktį, Skardžio gatvėje, kai juos į pagalbą išsikvietė alytiškis.

Įtariama neblaivus M.Volungevičius prie savo namų, šalia esančioje aikštelėje, triukšmingai auklėjoi automobilyje BMW su draugais sėdėjusį vairuotoją ir bandė jį ištraukti lauk.

Kai triukšmadarys nepakluso į įvykio vietą atvykusių policininkų reiklavimui sėstis į tarnybinį automobilį ir ėmė aiškinti, jog šie nemoka dirbti, jam buvo uždėti antrankiai ir atvežtas į policijos komsiariatą.

Pareigūnams kilus įtarimui, kad M.Voungevičius gali būti neblaivus, buvo paprašyta jo papūsti į alkotesterį.

Pažeidėjas atsisakė pasitikrinti blaivumą ir nuvežtas į ligoninės priėmimo skyrių.

Po to jis buvo paleistas ir jau paryčiui grįžo į namus, kurie yra netoli ligoninės.

M.Volungevičiui grėse ne tik administracinė bauda už viešosios tvarkos sutrikdyną ir policijos pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymo, bet ir iškilo grėsmė netekti pareigų.

Jis neigė surikdęs viešąją tvarką, nes tik bandė sudrausminti vairuotoją, kuris nepaiso kelio ženklo, draudžiančio toje vietoje stovėti, ir stebėjosi, kodėl pareigūnai to pažeidėjo nenubaudė.

"Prieš pusantrų metų tą automobiliams stovėti draudžiantį ženklą pastatė Skardžio gatvės pradžioje.

Ne kartą skundžiausi patruliams, kodėl nedrausmina pažeidėjų. Žiemą sudėtinga net išvažiuoti.

Apžvalgos ir poilsio aikštele šią vietą pavertė nedrasumingi vairuotojai. Nolat po kelias mašinas stovi dieną ir naktį. Triukšmauja, leidžia garsią muziką, šiukšlina.

Gyvenu visai šalia. Ne kartą prašiau vairuotojų taip nesielgti.

Ir tą vėlų vakarą pasivaikščiojęs grįžau namo. Ir vėl triukšmas. Pareikalavau vairuotojo išvažiuoti.

Bet tik aš likau kaltas.", -- piktinosi M.Volungevičius.

Alytaus apskrities policijos komsiriato viršininkas Česlovas Mulma patikino, kad tai neturėjo įtakos skiriant baudą M.Volungevičiui už chuliganizmą viešoje vietoje.

"Bet policijos pareigūnai visada išklauso ir net ir išgėrusių žmonių pastabas, todėl atskirai aiškinasi, ar nebuvo Kelių eismo taisyklių pažeidimo", -- sakė Č.Mulma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.