Iki gyvos galvos nuteisti A.Vertelka ir A.Andrušaitis bausmes ir toliau atliks kalėjime

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs du Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo teikimus dėl nuteistųjų perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus, jų netenkino.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:16 PM

Nuteistasis Algimantas Vertelka bausmės atlikimo metu buvo 9 kartus baustas drausmine tvarka už bausmės atlikimo režimo reikalavimų pažeidimus: už pareigūnų reikalavimų nevykdymą, uždraustų daiktų laikymą, bendravimą su nuteistaisiais iš kitų kamerų, neregistruotų elektros prietaisų laikymą, atsisakymą eilės tvarka dirbti nemokamus darbus.

Nuteistojo asmens bylos medžiaga leidžia spręsti, kad nors A.Vertelka šiuo metu ir neturi galiojančių nuobaudų, tačiau jis linkęs daryti bausmės atlikimo režimo pažeidimus. Anot teismo, nenoras paklusti privalomoms taisyklėms neleidžia daryti vienareikšmės išvados, kad nuteistasis toliau galėtų atlikti bausmę švelnesnio režimo pataisos įstaigoje.

Nuteistasis Audrius Andrušaitis bausmės atlikimo metu buvo skatintas du kartus. Šiuo metu nuteistasis neturi galiojančių nuobaudų, tačiau buvo vieną kartą baustas drausmine tvarka už bausmės atlikimo režimo reikalavimų pažeidimą. Tačiau vien tik teigiamas asmenybės charakterizavimas nėra pakankamas pagrindas pripažinti, kad laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės tikslai jau yra pasiekti ir nuteistasis gali toliau atlikti jam skirtą bausmę švelnesnio režimo pataisos įstaigoje.

Nuteistieji jau kali 12 metų ir, teismo nuomone, toks laikas yra per mažas, kad būtų galima švelninti bausmės atlikimo sąlygas.

Teismas mano, kad šiuo metu nėra pagrindo švelninti A.Vertelkai ir A.Andrušaičiui paskirtų bausmių režimo sąlygas, todėl nutarė teikimų netenkinti.

Teismo nutartys per 5 dienas gali būti skundžiamos.

A.Vertelka, ir A.Andrušaitis nuteisti už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje. Panevėžio „Tulpinių“ gaujai buvo inkriminuojami nužudymai, svetimo turto sunaikinimai ir sugadinimai. Šioje byloje figūravo ir žinomo Mažeikių verslininko, jo sūnaus bei vairuotojo nužudymai, taip pat Panevėžio kriminalisto ir prokurorės nužudymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.