Smūgis heroino rinkai: pareigūnai sulaikė rekordinę siuntą (išskirtiniai kadrai)

Sostinės pareigūnai perkirto svarbią narkotikų tiekimo arteriją. Ant žemės suguldyti stambūs prekeiviai. Vilnių jie aprūpindavo heroinu. Su organizuotais nusikaltėliais kovojantys pareigūnai sulaikė rekordiškai didelę siuntą.

Sulaikymo operacija truko vos minutę.<br>V.Balkūno nuotr.
Sulaikymo operacija truko vos minutę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

2013-12-05 15:35, atnaujinta 2018-02-19 23:21

Tądien greitkelyje iš Vilniaus į Kauną buvo galima pamatyti nepaprastą situaciją. Policijos patruliai sustabdė niekuo neišsiskiriančius automobilius „Renault“ ir „Mercedes-Benz“. Atrodė, kad tai – paprastas patikrinimas. Tačiau viskas baigėsi netikėtai.

Staiga prilėkė kitas automobilis, iššoko penki vyrai, ištempė patikrinimui sustabdytų automobilių vairuotojus ir suguldė juos ant žemės. Jiems padėjo tie patys patruliai. Po kelių akimirkų sulaikytuosius įgrūdo į jų automobilius ir išsivežė nežinoma kryptimi.

Tai – Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimų valdybos (ONTV) pareigūnų surengta pasala narkotikų prekeiviams. Per slaptą operaciją, kuri truko vos vieną minutę, buvo sulaikyti stambūs heroino tiekėjai iš Tadžikistano.

Keturi milijonai litų. Tiek būtų užsidirbę nusikaltėliai, jei Lietuvoje būtų pardavę narkotikus. Pareigūnai rado apie dešimt kilogramų kokybiško heroino ir stambią sumą grynųjų pinigų.

Apsimesdavo verslininkais

Rinkti žvalgybinę informaciją apie svetimšalius nusikaltėlius ONTV pradėjo vasarą. Buvo žinoma, kad į Lietuvą jie veždavo heroiną ir jį parduodavo Vilniaus mieste ir regione.

Prekeiviai apsimesdavo, kad užsiima panaudotų automobilių verslu. Į Lietuvą atvažiuodavo heroino prikištu automobiliu, mūsų šalyje parduodavo narkotikus, nusipirkdavo kitą automobilį ir grįždavo į savo šalį.

Surinkę pakankamai informacijos ONTV pareigūnai surengė pasalą. Tai įvyko lapkričio 20 dieną greitkelyje iš Vilniaus į Kauną.

Per kratas jų automobiliuose pareigūnai rado tris kilogramus heroino.

Dar septyni kilogramai buvo surasti Kaune, kur nusikaltėliai nuomojosi pusę gyvenamojo namo. Čia apsistodavo atvykę į Lietuvą. Narkotikus laikė užkasę kieme.

Buvo rasta apie 100 tūkst. Amerikos dolerių. Spėjama, kad grynieji pinigai buvo gauti pardavus heroiną Lietuvoje.

Pareigūnai neturi duomenų, kad jie palaikė ryšius su mūsų šalies organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis.

Tadžikistano piliečiams gresia 10–15 metų kalėjimo. Greičiausiai, prieš teismą jie stos Lietuvoje.

Talžo narkotikų tiekėjus

* Tai ne pirma sostinės pareigūnų pergalė prieš narkotikų prekeivius šiemet.

* Rugpjūčio mėnesį ONTV pareigūnai atliko sėkmingą operaciją prieš Trakų ir Lentvario organizuotas nusikaltėlių grupes.

* Buvo sulaikytas narkotikų platintojas, pas kurį rasta 10 kilogramų kanapių, keli šimtai gramų heroino ir amfetamino. Jų vertė juodojoje rinkoje – apie 250 tūkst. litų.

* Balandžio mėnesį tame pačiame Lentvaryje sulaikyti narkotikų platintojai turėjo labai didelį kiekį kanapių dervos ir metadono. Nusikaltėlių namuose rasta ginklų ir šovinių.

* Rugpjūčio mėnesį ONTV pareigūnai sulaikė Lietuvos čigonų bendrijos „Čigonų laužas“ vadovą Josifą Tyčiną ir jo šeimos narius.

* Per kratas buvo rasta apie pusantro kilogramo heroino. Jo vertė juodojoje rinkoje – daugiau nei 300 tūkst. litų. Narkotikai priklausė ne bendrijos vadovui, bet jo aplinkos žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.