„Nusikaltimas ir bausmė“ aiškinsis, kodėl slapstosi už dvigubą žmogžudystę nuteistas buvęs politikas

Nuo šiol laida „Nusikaltimas ir bausmė” kiekvieną kartą, pradėdama pasakoti apie dar vieną istoriją, sukrėtusią visuomenę, primygtinai prašo suaugusiųjų neleisti nepilnamečiams žiūrėti laidos. Ir laidos rodymo laikas, ir pasakojamos istorijos yra skirtos tik suaugusiems, todėl laidos autorius K. Krivickas apeliuoja į tėvų sąmoningumą ir sąžiningą kontrolę, užtikrinant, kad nepilnamečiai ir vaikai nežiūrėtų šios laidos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2013, 11:33 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:13 PM

Jau dveji metai, kai po paskelbto teismo nuosprendžio dingo ir slapstosi buvęs Kalvarijos tarybos narys, vadovavęs miestelio Liberalų demokratų partijos skyriui Algirdas Geležius.

Visuomenei ir vietinei Kalvarijos bendruomenei gerai žinomas vyras, besivertęs automobilių prekyba ir pirmininkavęs Marijampolės apskrities bokso federacijai, keturių vaikų tėvas A.Geležius buvo pripažintas kaltu už dviejų jaunų vyrų nužudymą, bet niekuomet neprisipažino 1994-ųjų pavasarį žiauriai kankinęs ir nužudęs kalvarijiečius Raimondą Akelį ir Zenių Valinčių.

Du kartus dėl 19 metų senumo dviejų žmogžudysčių išteisintam A.Geležiui Apeliacinis teismas 2012 metais skyrė 14 metų laisvės atėmimo bausmę. Tuomet A.Geležius neatvyko išklausyti teismo nuosprendžio ir dingo iš teisėsaugos akiračio. Jis taip pat buvo kaltintas ne tik žiauriai nužudęs du žmones, bet ir bandęs papirkti pareigūną, kad jis aktyviai netirtų bylos,– A.Geležius jam siūlė 20 tūkst. litų kyšį.

Tokiomis baisiomis nuodėmėmis ir nusikaltimais apkaltintas pabėgėlis tapo laidos „Nusikaltimas ir bausmė “ taikiniu dėl to, kad nužudytųjų kūnai nebuvo rasti iki šiol, o pagrindinis liudytojas, A.Geležiaus teigimu, pats ir gali būti žudikas. Laidoje kalbinta A.Geležiaus žmona Vilija Geležienė papasakos, kad vyras kurį laiką slapstėsi Rusijoje, kur yra šiuo metu – nežinia.

Bėglio A.Geležiaus žmona įsitikinusi, kad jos vyras ir keturių vaikų tėvas yra nekaltas. Bet Kalvarijų gyventojai neslėps: šį žmogų jie pažinojo kaip prieštaringą veikėją, jis grasino ir nužudytiesiems, ir bylos liudininkams, todėl laidos kūrėjų kalbinti Kalvarijos gyventojai neabejoja, kad dviejų jaunų – 19 ir 24 metų – vyrų žudikas yra A.Geležius.

„Nusikaltimas ir bausmė“ laidos kūrėjai pakalbino ir Seimo narius V.Gailių ir R.Ačą. Jų nuomonės buvusio politiko adresu išsiskyrė. V.Gailius mano, kad nuteistajam nereikėtų slapstytis, o pasitikėti teisinėmis galimybėmis, ieškoti užtarimo EŽTT. Bet Seimo narys R.Ačas prisipažino, kad atsidūręs tokioj situacijoj kaip A.Geležius, jis irgi slapstytųsi.

Kas iš tiesų įvyko prieš dvidešimt metų ir kodėl ši byla tokia paslaptinga? Ar A.Geležius slapstosi dėl to, kad nenori į kalėjimą, ar dėl to, kad yra nekaltas ir tikisi būti išteisintas?

Laidos „Nusikaltimas ir bausmė” misija – parodyti visuomenei bausmės neišvengiamumą. Buvo įvykdytas nusikaltimas, bus įvykdyta ir bausmė. Kiekvienas nusikaltėlis turi tai žinoti. Visuomenė turi tai žinoti. Nepaisant to, koks painus ir sudėtingas bylos tyrimas, nepaisant to, kaip ilgai nuo teisingumo slapstosi nusikaltėlis, laidoje pasakojamos istorijos įrodo, kad visada, visais atvejais nusikaltėliai sulaukia pelnytos bausmės. Ji neišvengiama…

Laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ serija „Kruvina politiko paslaptis“ pirmadienį, gruodžio 9d., 22 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.