Bandoma sutramdyti grumtynes dėl numirėlių

Klaipėdos ritualinių paslaugų ir laidojimo įmonės „Amžiaus vartai“ direktorius Valdas Čeponis areštinėje atsidūrė po to, kai gultus čia išbandė jo konkurentės įmonės „Amžiaus verslas“ vadovas Liudas Statkus, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Dec 10, 2013, 6:54 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:55 PM

Vakar rytą Liepojos gatvėje, prie Valstybės teismo medicinos tarnybos pastato, atvykę Klaipėdos organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai sulaikė 40-metį V.Čeponį ir kelis jo įmonės darbininkus.

Mirusiuosius į paskutinę kelionę palydinčios įmonės vadovas įtariamas neteisėta komercine veikla. Manoma, kad valdininkui prilygintas V.Čeponis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi. Po apklausos jis dviem paroms uždarytas į areštinę.

Sulaikę prie morgo besisukinėjantį V.Čeponį pareigūnai su juo nuvyko į Kalotės gyvenvietėje įsikūrusią laidojimo ir kremavimo paslaugų įmonę „Amžiaus vartai“. Per kratą patalpose aptikti ne tik karstai, įkapės, bet ir ant žemės numesti dviejų mirusiųjų kūnai.

V.Čeponio įmonė „Amžiaus vartai“ laimėjo Klaipėdos savivaldybės skelbtą konkursą dėl benamių ir giminaičių neturinčių asmenų laidojimo. Už suteiktas paslaugas ji gauna valstybės skiriamas socialines išmokas.

„Tai, ką ten išvydome, pagarba velioniams nepavadinsi. Įmonė įgijusi leidimą teikti laidojimo ir kremavimo paslaugas, tačiau mirusiuosius laikė pažeisdama nustatytus reikalavimus“, – „Lietuvos rytui“ sakė Klaipėdos apskrities policijos ONTB vadovas Valdas Narutavičius.

„Amžiaus vartų“ veikla susidomėjo Klaipėdos apskrities prokuratūros tyrėjai – pradėtas ikiteisminis tyrimas. Manoma, kad savivaldybės užsakymą laimėjęs V.Čeponis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi.

Jei paaiškėtų, kad įmonė piktybiškai nesilaikė mirusių benamių, vienišų žmonių laikymo ir kremavimo taisyklių, prokuratūra, gindama viešąjį interesą, V.Čeponį ir kitus „Aukso vartų“ darbuotojus galėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir dėl palaikų išniekinimo.

Supleškėjo trys automobiliai

* Sulaikytas V.Čeponis areštinėje išbandys gultus, ant kurių neseniai vartėsi jo buvęs draugas ir verslo partneris klaipėdietis L.Statkus – kitos ritualinių paslaugų ir laidojimo įmonės „Aukso amžius“ vadovas.

* Vyrai iš pradžių kartu suko tą patį verslą, o paskui, kai keliai išsiskyrė, susipyko, tapo aršiais konkurentais. Nepasidalydami užsakymų verslininkai vienas kitą įtaria klasta, kitokiomis nedorybėmis, skundžia.

* V.Čeponis mano, kad L.Statkus arba jo pasamdyti nusikaltėliai vasario 28-ąją sudegino Liepojos gatvės aikštelėje prie morgo stovėjusį „Aukso vartų“ mikroautobusą „Mercedes-Benz“ mirusiesiems gabenti – iš jo liko tik nuodėguliai.

* Sudegė ir „Mercedes-Benz“ salone laikytas karstas, vieno velionio įkapės ir nuotraukos. Patyręs 130 tūkst. litų nuostolį „Aukso vartų“ vadovas neabejoja, kad būta ne bet kokio, o tyčinio padegimo. Per pusantrų metų tai jau trečias toks išpuolis.

* „Nurodžiau galimus įtariamuosius, bet padegėjai nerasti. Tyrėjai sako, esą ugnis viską sunaikino. Tiriant antro automobilio padegimą, iš bylos mįslingai dingo vaizdo kamerų įrašai“, – guodėsi V.Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.