Girtas darbininkas bandė sumušti Luokės seniūną

Seniūno darbas ne tik atsakingas, bet ir pavojingas. Tuo įsitikino Telšių rajono Luokės seniūnas Česlovas Ubartas.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 10, 2013, 8:06 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:32 PM

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Pirmą kartą darbe susidūrė su smurtu Luokės seniūnu Č.Ubartas dirba metus. „Per tuos metus visko pasitaikė. Tenka išklausyti gyventojų skundų, verksmų, kad seniūnija negali padėti, tačiau, kad pakeltų ranką, tai buvo pirmas atvejis“, – tvirtino seniūnas. Seniūnijoje gerklę laidęs 33 metų Luokės miestelio gyventojas Mindaugas Jonavičius žinomas tiek policijai, tiek seniūnijos darbuotojams. Tenka slėptis už užrakintų durų Pasak Č.Ubarto, ne kartą seniūnijos pastate pasirodžius įniršusiam M.Jonavičiui darbuotojai yra užsirakinę duris.

Šį kartą, atrodo, luokiškis perlenkė lazdą. Negana to, kad, kaip įtariama, į darbą atėjo neblaivus, tačiau ėmė kibti prie viešuosius darbus prižiūrinčio seniūnijos specialisto. Nebeleido kasti sniego Seniūnas papasakojo, kad M.Jonavičius buvo užsiregistravęs Darbo biržoje, tad lapkričio viduryje seniūnijoje buvo laikinai įdarbintas viešųjų darbų. Nors atlyginimas minimalus, tačiau norinčiųjų dirbti netrūksta. Deja, atrodo, M.Jonavičius darbo nebrangino. Pirmadienį po pietų į darbą grįžo akivaizdžiai išgėręs. Specialistas jam neleido tęsti rytą pradėto darbo – miestelyje nuo šaligatvių kasti sniego ir išsiuntė namo. Tai labai užrūstino darbininką. Piktinosi, kam išvarė iš darbo „Darbo reikalais buvau išvykęs į Biržuvėnus, kai sulaukiau M.Jonavičiaus telefoninio skambučio. Luokiškis širdo, kad į darbą atėjo išgėręs, o už tai jį seniūnijos specialistas išvarė namo“, – teigė seniūnas Č.Ubartas. Piliečiui seniūnas pasakė, kad specialistas pasielgė teisingai, tačiau skambinusysis vis tiek nerimo. Tada Č.Ubartas pasiūlė susitikti ir pasikalbėti seniūnijoje. Nemalonu net prisiminti Grįžęs maždaug už 20 min., seniūnas rado jo laukiantį darbininką, kurio akys išdavikiškai blizgėjo, kalba liejosi nerišliai. Pokalbis vyko seniūno kabinete. „Kadangi M.Jonavičius pradėjo kelti balsą, paprašiau jo išeiti. Pasipylė necenzūriniai rusiški žodžiai mano adresu, nemalonu net prisiminti“, – kalbėjo Č.Ubartas. Išvarytas į koridorių vyras nerimo, bandė suduoti seniūnui į veidą kumščiais, spirti iš kojos. Seniūnas sugebėjo apsiginti, tačiau kėdės nepavyko apsaugoti. Darbininko sulaužyta kėdė šiuo metu saugoma seniūnijos sandėliuke. Žmonės palaiko seniūną Teko kviesti policiją. Iš Telšių į Luokę pareigūnai atvyko maždaug per 15 minučių. Seniūno teigimu, skandalistui nustatytas lengvas girtumas, tačiau, jo nuomone, vyras, liaudiškai tariant, spėjo prapūsti. Juk į darbą girtas prisistatė 13 val., o blaivumas jam patikrintas maždaug pusę keturių. Incidentą seniūnijoje stebėjo ne tik darbuotojai, bet ir klientai. Pasibaisėję žmonės kalbėjo, kad valdžia viešaisiais darbais vargšams tiesia pagalbos ranką, tačiau pastarieji to nevertina. Negana to, kad į darbą ateina išgėrę, bet dar ir kelia riaušes. „Baudžiamoji atsakomybė už tai, ką padarė, luokiškiui turėtų būti gera pamoka, kad viešoje vietoje reikia tinkamai elgtis“, – tvirtino seniūną palaikantys vietiniai gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.