Kaunietis išsigelbėjo – dėl nužudymo jis išteisintas

Prokurorai prašė 25 metų kauniečiui Artūrui Plančiūnui skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę už bičiulio nužudymą, tačiau Kauno apygardos teismui pritrūko jaunuolio kaltės įrodymų – jis nuteistas tik už nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 11, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:23 PM

A.Plančiūnui skirta 2 metų 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus ją su ankstesne bausme už vagystę, kaunietis nelaisvėje turėtų praleisti 4 metus 3 mėnesius.

Sunkiausia užduotis teks policijos pareigūnams – jiems vėl teks ieškoti 51 metų Vyto Baltrušaičio žudiko, tačiau byloje nėra jokių užuominų apie kitą galimą įtariamąjį.

Nužudytą žmogų dideliame kraujo klane 2011 metų spalio 22—osios rytą prie R.Kalantos gatvės augančiuose krūmuose aptiko praeiviai. Pasak liudininkų, vaizdas buvo kraupus — žudikas visą jo kaklą supjaustė peiliu, o galva vos laikėsi prie kūno. Vėliau ekspertai kaklo srityje aptiko mažiausiai 19 pjūvių.

Pareigūnai išsiaiškino, kad išvakarėse V.Baltrušaitis kartu su A.Plančiūnu ir dar keliais sugėrovais girtavo valkatų pamėgtame R.Kalantos gatvėje esančiame bendrabutyje, visame mieste garsėjančiame lėbavimais bei muštynėmis.

Pasak liudininkų, A.Plančiūnas įniršo, kai V.Baltrušaitis nepagarbiai atsiliepė apie vieną kambaryje buvusią moterį — neva ji garsėja laisvu elgesiu. Draugai susiginčijo, o vėliau susimušė. Sąmonės netekusį V.Baltrušaitį A.Plančiūnas ištempė į lauką ir tikina ten palikęs.

Tyrėjai mano, kad lauke ir buvo pjaustomas kauniečio kaklas, o tai galėjo padaryti tik A.Plančiūnas. Teisiamasis aiškino šio nusikaltimo nepadaręs, o kas padarė — nežinąs.

Niekas nematė, kad būtent A.Plančiūnas pjovė žmogaus galvą, o peilio surasti nepavyko. Ant jaunuolio drabužių buvo rasta kraujo pėdsakų, tačiau teisiamasis aiškino, kad jos atsirado muštynių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.