Vaikžudės namuose buvo jaučiamas keistas kvapas

„Nežinau, kodėl taip pasielgiau“, – antradienį apsiverkė 28 metų Ineta Dzinguvienė, teisiama už trijų dienų dukrelės nužudymą Vilkaviškio apylinkėse. Po to motina išvyko į Škotiją ir čia uždusino antrą naujagimį – sūnų Paulių.

Dėl sūnaus nužudymo Škotijoje įkalinta iki gyvos galvos I.Dzinguvienė šiuo metu Kaune teisiama ir dėl dukters nužudymo.<br>N.Povilaičio nuotr. iš archyvo
Dėl sūnaus nužudymo Škotijoje įkalinta iki gyvos galvos I.Dzinguvienė šiuo metu Kaune teisiama ir dėl dukters nužudymo.<br>N.Povilaičio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2013-12-11 09:23, atnaujinta 2018-02-19 21:28

Kauno apygardos teisme I.Dzinguvienė pripažino įvykdžiusi kraupų nusikaltimą, bet nesugebėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė, rašo „Lietuvos rytas".

Antradienį teismo salėje ne kartą pasigirsdavo vaikžudės kūkčiojimas. Jis nustelbė liudytojų parodymus.

Klampina draugo parodymai

Šeimos draugas Laurynas K. teisme prisiminė, kad kai apsilankydavo I.Dzinguvienės ir jos vyro Arūno namuose, jausdavo nemalonų kvapą, kuris sklido iš palėpės.

Laurynas K. tuo metu neįtarė, kas skleidžia šį kvapą.

Tiesa išaiškėjo praėjus metams po nusikaltimo, kai buvo aptikti mergaitės palaikai.

Teisme antradienį nepasirodė I.Dzinguvienės vyras Arūnas Dzingus, gyvenantis Škotijoje, ir trys į posėdį kviesti žudikės giminaičiai.

Nuspręsta, jog daugiau liudytojai nebus kviečiami.

Gruodžio 19 dieną vyksiančiame teismo posėdyje bus sakomos baigiamosios kalbos, o sausį turėtų būti skelbiamas nuosprendis.

Kūną paliko palėpėje

Vilkaviškyje pardavėja dirbusi I.Dzinguvienė su vyru ir trimis vyresniaisiais vaikais gyveno netoli nuo šio miesto esančiame sodo namelyje.

Marijampolės ligoninėje I.Dzinguvienė pagimdė ketvirtą kūdikį – sveiką išnešiotą dukrelę ir pavadino Paulina. Moteris pareiškė vyrui į gydymo įstaigą vykstanti dėl nėštumo nutraukimo.

Sugrįžusi namo I.Dzinguvienė nužudė mergaitę, o kūną paslėpė savo namų palėpėje.

Palaikus rado vyro sesuo

Netrukus šeima išvyko gyventi į Škotiją, o tame pačiame name įsikūrė A.Dzingaus sesuo Aurelija Berentienė su šeima.

Nukentėjusiąja byloje pripažinta A.Berentienė 2010 metų balandžio 26 dieną aptiko lagaminą su kūdikio palaikais. Ant mergaitės galvos buvo uždėtas polietileninis maišelis.

Palėpę remontavę darbininkai apynaujį lagaminą išmetė į lauką prie statybinių medžiagų.

Lagaminą išvydusi A.Dzingaus sesuo nutarė, kad jis dar tinkamas naudoti. Atidarius jį, pasklido stiprus dvokas. Moteris nustėro iš siaubo ir iškvietė policiją.

Sutuoktinis – nekaltas?

Statybininku Škotijoje dirbančiam A.Dzingui pavyko atsikratyti įtarimų dėl bendrininkavimo ir nusikaltimų slėpimo vaikų nužudymo bylose.

Jis buvo pripažintas liudytoju, nes esą nieko nežinojo apie žmonos nusikaltimus. Tiesa, I.Dzinguvienės sutuoktinio žodžiai daug kam kelia abejonių.

„Svečias Dzingų namuose juto keistą kvapą, o šeimininkas – ne“, – stebėjosi vaikžudės advokatė Audronė Neniškienė.

A.Dzingus santuokos su žmona nenutraukė. Su I.Dzinguviene jis susilaukė penkių vaikų.

Žmoną suėmus vyriškis vienas augina tris savo atžalas.

Mirtis laukė ir sūnaus

* 2010 metų balandžio 14 dieną Škotijos teisėsaugos pareigūnai Freizerberio mieste gyvenančių Dzingų namuose aptiko paslėptą berniuko kūną. Kūdikis buvo gimęs vos prieš kelias dienas. Iš ligoninės parsivežtą vaiką I.Dzinguvienė uždusino lipniąja juosta.

* Škotijos teismas nusprendė I.Dzinguvienę įkalinti iki gyvos galvos. Po to ji buvo perduota Lietuvos pareigūnams, iškėlusiems jai bylą dėl dukters nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.