Teismas neatvertė kinologo bylos

Viešojo saugumo tarnybos (VST) majorui, kinologui Vytautui Gustaičiui – nerimo dienos. Teisme jam teks aiškintis, kodėl prie vairo sėdo neblaivus. Nemalonumai gresia ir tarnyboje.

V.Gustaičiui teks aškintis teisme.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Gustaičiui teks aškintis teisme.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-14 23:20, atnaujinta 2018-02-19 20:03

Byla, kurioje V.Gustaitis įtariamas neblaivus vairavęs automobilį, šią savaitę liko neatversta, nes administracinėn atsakomybėn trauktinas asmuo Kauno apylinkės teismui pranešė, kad serga.

„Buvome pradėję vidaus tyrimą, tačiau jį laikinai sustabdėme. Laukiame atsakymo iš Vilniaus, kraujo mėginius tiriančių ekspertų. Istorija iš tiesų labai nemaloni ir negraži“, – sakė VST vadas, generolas Sergejus Madalovas.

Pasak generolo, VST kinologų tarnybos vadovas majoras V.Gustaitis įkliuvo ne tarnybos metu. „Prieš tai jis tris dienas iš eilės dalyvavo paieškos operacijoje, todėl tą pirmadienį turėjo laisvą dieną“, – aiškino S.Madalovas.

VST vadas negalėjo atsakyti į klausimą, kas gresia V.Gustaičiui, jeigu bus patvirtinta, kad automobilį jis, nors ir nedarbo metu, vairavo neblaivus.

„Viskas paaiškės sulaukus tyrimų. Matysime, ką darysime toliau. Jeigu reikės, atleisime iš tarnybos“, – sakė S.Madalovas.

Pats V.Gustaitis nepanoro kalbėti apie tyrimo eigą. „Nieko nekomentuosiu, viso gero“, – nuo nemalonaus pokalbio išsisuko kinologas.

Kauno policijos patrulių rinktinės pareigūnams V.Gustaitis įkliuvo lapkričio 18-osios rytą prie savo namų Šv. Gertrūdos gatvėje. Kilus įtarimui, kad nuosavą „VW Passat“ vairavęs karininkas gali būti neblaivus, nuspręsta tai patikrinti.

V.Gustaitis iš pradžių nenorėjo tikrintis alkoholio tikrintuvu. Galų gale majorą nuvežus į Priklausomybės ligų centrą jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 promilės. Tikslesniems tyrimams buvo paimti kraujo mėginiai.

„V.Gustaitį patikrinti sustabdžiusiems policijos pareigūnams iš jo elgesio įvykio vietoje susidarė įspūdis, kad vairuotojas tikrai neblaivus. Todėl jis buvo nuvežtas į gydymo įstaigą, medžiaga perduota teismui“, – sakė Kauno apskrities kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Už automobilio vairavimą lengvai apsvaigus nuo alkoholio gresia bauda nuo 1 iki 1,5 tūkst. litų su vairuotojo teisių atėmimu nuo vienų iki pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.