Nušauto policininko biografijoje – bandymas „pakišti“ kolegas

Nuo kulkų kritęs Alytaus apskrities policijos komisariato pareigūnas, 35 metų Arnoldas Jurašius ne pačiu geriausiu žodžiu minimas Kaune.

Pareigūno A.Jurašiaus pavardė buvo iškilusi per naminės degtinės istoriją.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pareigūno A.Jurašiaus pavardė buvo iškilusi per naminės degtinės istoriją.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-19 10:30, atnaujinta 2018-02-19 18:30

2011 metais Kauno Kelių policijos valdybą supurtė lig tol neregėto masto skandalas, kurio pagrindiniu veikėju tapo šis policininkas. Po skandalo į pensiją išėjo ilgametis Kelių policijos vadovas Alfonsas Tarasevičius, vėliau su tarnyba atsisveikino kitas įtakingas asmuo - Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas Virginijus Bakanas.

2011-ųjų gegužės pabaigoje Lietuvos kelių policijos tarnybos Kontrolės skyriaus pareigūnai Prienuose patikrinimui sustabdė tarnybinį Kauno policijos automobilį „VW Passat“. Juo patruliavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Magistralinių kelių policijos pareigūnai Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas.

Jų automobilio bagažinėje, po atsarginiu ratu buvo aptikti du plastiko buteliai su namine degtine. Abu pareigūnai kategoriškai neigė kaltę, tikino nesuvokiantys kaip tarnybiniame automobilyje, kuriuo naudojasi ne tik jie, atsidūrė samanė.

Tolimesni tyrimai parodė, jog R.Kiškis su E.Bankietu net nebuvo prisilietę prie butelių, ant jų nerasta nė vieno iš pareigūnų pirštų atspaudų.

Kauno policijai pradėjus aiškintis skandalo aplinkybes, paaiškėjo pritrenkiantis faktas. Policijos stovėjimo aikštelę stebinčios vaizdo kameros užfiksavo, kaip anksti ryte, prieš darbo pradžią į to paties „VW Passat“ bagažinę kažką deda policijos pareigūnas A.Jurašius.

Nors tuometis Kauno Kelių policijos vadovas A.Tarasevičius tikino, kad paaiškėjus šiems faktams, tokiam žmogui kaip A.Jurašius ne vieta kolektyve, šis pareigūnas regis rado prieglobstį Alytuje.

Manoma, kad naminės degtinės „pakišimo“ kolegoms skandalas buvo intrigų Magistralinių kelių priežiūros būryje pasekmė. Ne paslaptis, jog šis patrulių būrys buvo laikomas itin „pelninga“ darbo vieta. Sklido kalbos, jog tūkstantinius kyšius neva gaudavę šio būrio pareigūnai gyveno labai prabangiai, pinigais dalinosi su vadovybe.

Pateikti į Magistralinių kelių priežiūros būrį buvo gana sunku, jame dirbti norėjo begalė policijos patrulių. Apie darbo šiame padalinyje „pelningumą“ liudijo ir tai, kad dirbti jame veržėsi ir tolokai nuo Kauno, net gretimuose miestuose gyvenantys policininkai.

2011 metų balandžio viduryje Kauno kelių policiją sukrėtė dar vienas skandalas – paaiškėjo, jog Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas Virginijus Bakanas įtariamas piktnaudžiavęs tarnyba, pasinaudojęs valdiška kortele į asmeninio automobilio baką įsipylė degalų už 212 litų. V.Bakanui teko atsisveikinti su tarnyba.

Įdomiausia tai, kad bandymas sukompromituoti kolegas policininkui A.Jurašiui baigėsi be didesnių pasekmių. Praradęs kolegų pasitikėjimą Kaune jis pats paprašė jį atleisti iš darbo. Netrukus jis įsidarbino Palangos policijoje, vėliau parėjo dirbti į Alytaus apskritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.