Policininką nužudęs šaulys pareigūnams pateikė savo versiją

Naktį į ketvirtadienį, apie 1 val. 44 min. Kaune, lošimo namuose 35 metų policijos pareigūną Arnoldą Jurašių nušovęs įtariamasis policijos pareigūnams pateikė savo versiją. Tai oficialiai patvirtinta Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje. Ketvirtadienį po pietų 37 metų vyrą ketinama apklausti dalyvaujant advokatui, o rytoj bus prašoma teismo jį suimti trims mėnesiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-19 12:48, atnaujinta 2018-02-19 18:26

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Dariaus Jakučio, nusikaltimo vietoje sulaikytas įtariamasis buvo stipriai apgirtęs, 37 metų anksčiau teistam vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Su savimi jis turėjo du legaliai laikomus, savigynai įsigytus pistoletus - „MP446 Viking” ir IŽ. Iš vieno jų buvo paleistas mirtinas šūvis į tą naktį lošimo automatų salone buvusį policijos pareigūną.

Ketvirtadienį po pietų ketinama apklausti įtariamąjį. Pareigūnams jau žinoma įtariamojo pozicija, tačiau oficialiai jį žadama apklausti dalyvaujant advokatui.

„Situacijos, kai žmonės aiškindamiesi santykius naudoja fizinę jėgą tikrai nebuvo“, - sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

Pasak pareigūnų, jis įžvelgia problemą, jog kai kurios įstaigos nėra nusistačiusius vidaus taisyklių ir ginkluoti žmonės gali patekti į vidų ir linksmintis.

„Nužudymu įtariamas žmogus praeityje buvo teistas, tačiau teismai išnykę ir neišduoti leidimo ginklui nebuvo pagrindo“, - sakė D.Žukauskas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas minėjo, jog ketinama kreiptis į Seimą prašant sugriežtinti tvarką, reglamentuojančią ginkluotų asmenų lankymąsi pasilinksminimo bei lošimų įstaigose.

Lošimo automatų salone „Admiral“, kur įvyko tragedija, veikia baras, prekiaujama alkoholiniais gėrimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.