Vilniaus rajone baltarusis gyveno su SSRS pasu

Vilniaus rajone gyvenantis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:28 PM

Nemėžio seniūnijoje gyvenantis 60-metis V.D. į Migracijos valdybos specialistus kreipėsi prašydamas išduoti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą, nes jis negali pretenduoti į nemokamas atskiro lygio medicinos paslaugas.

Vienintelis vyro turimas dokumentas – buvusios SSRS piliečio pasas, kuriame ir nurodyta jo gimimo vieta ir metai.

Klausiamas pareigūnų, žmogus negalėjo paaiškinti, kodėl jis per 20 metų nepasirašė pasižadėjimo Lietuvos Respublikai ir nepasirūpino asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančiu dokumentu, nors jo žmona ir trys vaikai tokius dokumentus įgijo laiku.

Migracijos valdybos pareigūnai jam, kaip neturinčiam jokio galiojančio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, surašė atpažinimo protokolą ir pateikė užklausą apie asmenį archyvų sistemoms. Teisme nustačius juridinę reikšmę turintį faktą, policijos Migracijos valdybos pareigūnai kreipsis į Migracijos departamentą, kuris nagrinės asmens prašymą gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Anot Migracijos valdybos pranešimo, ši procedūra – ilga, V.D. asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento gali tikėtis ne anksčiau kaip po metų. O kol kas šis asmuo laikomas neteisėtai gyvenančiu Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.