Kaltę pripažinusi vaikžudė taip ir nepasakė, kodėl žudė

„Prisipažįstu. Prašau visų man atleisti“, – teisme ištarė 28 metų vilkaviškietė Ineta Dzinguvienė, uždusinusi du savo kūdikius – sūnų ir dukterį. Prokuroras Vitoldas Guliavičius pasiūlė ją įkalinti 18 metų.

Dviejų vaikų žudikė I.Dzinguvienė neilgai užtruks Lietuvoje. Netrukus ji bus išvežta kalėti į Škotijos kalėjimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų vaikų žudikė I.Dzinguvienė neilgai užtruks Lietuvoje. Netrukus ji bus išvežta kalėti į Škotijos kalėjimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 23, 2013, 9:47 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:32 PM

Nuosprendis, kurį Kauno apygardos teismas I.Dzinguvienei skelbs gruodžio 30 dieną už dukrelės Paulinos nužudymą Vilkaviškio apylinkėse, veikiausiai nebus griežtesnis nei Škotijos teismo sprendimas, rašo „Lietuvos rytas".

Šioje šalyje moteris jau anksčiau buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos už savo sūnaus Pauliaus nužudymą.

Škotijoje laukia kalėjimas

Paskelbus bausmę Lietuvoje I.Dzinguvienė bus išvežta į Škotiją ir ten nelaisvėje praleis likusį gyvenimą.

Po prokuroro žodžių baigiamąją kalbą pasakė naujagimių žudikė. Jos akyse tvenkėsi ašaros. Moteris stengėsi į nieką nežiūrėti.

Vaikžudė pakartojo tai, ką buvo sakiusi anksčiau: „Nežinau, kodėl taip pasielgiau.“

I.Dzinguvienės advokatė Audronė Neniškienė prašė teismo sušvelninti bausmę ir perkvalifikuoti kaltinimą į netyčinį nužudymą, nes moteris nusikaltimų metu galbūt nesuprato, ką darė.

Kūdikis gyveno 3 dienas

Vilkaviškyje pardavėja dirbusi I.Dzinguvienė su savo vyru ir trimis vyresniaisiais vaikais gyveno netoli šio miesto esančiame sodo namelyje.

2009 metų balandžio 3 dieną Marijampolės ligoninėje I.Dzinguvienė pagimdė ketvirtą kūdikį – sveiką išnešiotą dukrelę, kurią pavadino Paulina.

Grįžusi namo I.Dzinguvienė nužudė mergaitę. Kūdikis gyveno vos 3 dienas.

Palaikus paslėpė lagamine

Netrukus Dzingų šeima išvyko gyventi į Škotiją, o tame pačiame name įsikūrė Arūno Dzingaus sesuo Aurelija Berentienė su šeima.

2010 metų balandžio 26 dieną A.Berentienė aptiko lagaminą su kūdikio palaikais. Ant mergaitės galvos buvo uždėtas polietileninis maišelis.

Palėpę remontavę darbininkai apynaujį lagaminą išmetė į lauką prie statybinių medžiagų. Atidariusi jį A.Dzingaus sesuo nustėro iš siaubo ir iškvietė policiją.

Susilaukė penkių vaikų

Statybininku Škotijoje dirbančiam A.Dzingui pavyko atsikratyti įtarimų bendrininkavimu ir nusikaltimų slėpimu. Jis pripažintas liudytoju, nes esą nieko nežinojo apie žmonos nusikaltimus.

A.Dzingus su žmona iš viso susilaukė 5 vaikų. Šiuo metu vyras vienas augina tris atžalas. Santuokos jis oficialiai dar nenutraukė.

Sūnui burną užklijavo lipniąja juosta

* 2010 metų balandžio 14 dieną Škotijos teisėsaugos pareigūnai Freizerberio mieste gyvenančių Dzingų namuose rado paslėptą berniuko kūną.

* Parsivežusi kūdikį iš ligoninės, I.Dzinguvienė uždusino sūnų lipniąja juosta ir įdėjo kūną į kelioninį krepšį.

* Škotijos teismas nusprendė I.Dzinguvienę įkalinti iki gyvos galvos.

* Po to ji buvo perduota Lietuvos pareigūnams, iškėlusiems jai bylą dėl dukters nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.