Vyriškiui – mirtinas girtos kaimynės dūris

9 metai nelaisvės. Tokią bausmę Šiaulių apygardos teismas paskyrė 22 metų Julijai Lučinskienei, kuri peilio dūriu mirtinai sužalojo kaimyną.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 27, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:38 PM

Mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko šių metų birželio 12-osios vakarą Noreikių (Šiaulių r.) kaime esančioje sodų bendrijoje, Miško gatvėje esančioje sodyboje.

Tą pavakarę 34 metų Giedrius Lučinskas su savo sutuoktine J.Lučinskiene girtavo. Pora nuėjo išsimaudyti į netoliese esantį tvenkinį, o grįžusi pastebėjo, kad namuose apsilankė vagys.

Sutuoktiniai sumanė patys viską išsiaiškinti ir patraukė į kaimynystėje gyvenančio Algirdo K. namus. Atėję įkaušę svečiai ėmė kaltinti šeimininką vagyste, bet šis kratėsi kaltinimų.

G.Lučinskas tariamam vagišiui porą kartų smogė į veidą. Girta G.Lučinskienė siautėjo dar labiau. Įniršusi, kad kaimynas neprisipažįsta, viešnia griebė virtuvėje buvusį peilį ir ėmė grasinti. Galiausiai ji dūrė Algirdui K. į kairįjį šoną.

Iš perdurtos krūtinės plūstelėjo kraujas, bet sužalotasis pasiėmė skudurą, užspaudė žaizdą ir ištarė: „Nieko baisaus“. Vyriškis uždraudė kviesti pagalbą ir liko namuose.

Po dviejų savaičių Algirdas K. mirė, o teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mirtinas buvo kairiojo plaučio pažeidimas. Tikėtina, kad jis būtų išgyvenęs, jei laiku būtų suteikta kvalifikuota medikų pagalba.

Teismas nusprendė mirtinai kaimyną sužalojusią J.Lučinskienę įkalinti, o jos sutuoktiniui skirti 1 metų laisvės apribojimo bausmę.

Nužudytojo artimiesiems priteista beveik 21 tūkstantis litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.