Švedijoje vagiliavo, o Lietuvoje žudė

Kaunietis Genadijus Ivanovas už grotų turėtų praleisti 12 metų – tokią bausmę jam už bičiulio nužudymą skyrė Kauno apygardos teismas. Nustatyti įtariamąjį padėjo vaizdo stebėjimo kameros įrašas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-12-28 09:52, atnaujinta 2018-02-19 16:29

Pernai liepos 1-ąją pareigūnai 25 metų G.Ivanovą sulaikė dėl 48 metų Mindaugo Vilčinsko nužudymo. Pastarojo kūnas buvo rastas prie A.Juozapavičiaus prospekte veikiančio nedidelio baro, kuriame dažniausiai lankosi aplinkinių namų gyventojai.

Prie baro įrengta vaizdo kamera užfiksavo, kaip jaunuolis peiliu dukart smogė žmogui į krūtinę ir šlaunį. Dūrio būta taiklaus – lenktinis peilis, kurį pareigūnai vėliau atėmė iš įtariamojo, kliudė širdį.

Iškart į įvykio vietą atvyko kinologas su šunimi, kuris nusekė G.Ivanovo pėdsakais. Sulaikomas jaunuolis priešinosi ir net įspyrė vienam pareigūnui.

Kriminalistai tą pačią dieną sulaikė dar tris vyriškius, tačiau greitai paaiškėjo, kad jie nesusiję su nužudymu.

Liudininkais tapę kauniečiai tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme negalėjo pateikti jokių naujų nusikaltimo detalių, nes tuo metu buvo visiškai girti. G.Ivanovui buvo nustatytas sunkus (2,65 promilės alkoholio) girtumas.

Įtariamasis prisipažino, kad M.Vilčinskui peiliu dūrė norėdamas atkeršyti už sužalojimą, bet nužudyti jo tikrai nenorėjo. Prieš porą savaičių G.Ivanovas buvo smarkiai sumuštas, o dar anksčiau pats sumušė M.Vilčinską.

„Aiškių konflikto priežasčių niekas negalėjo nurodyti. Kompanija be saiko girtaudavo, o tuomet kažko nepasidalino“, – kalbėjo bylą tyręs kriminalistas.

G.Ivanovas neturėjo nuolatinio darbo ir dažniausiai pajamų gaudavo už atsitiktinius darbus.

Jaunuolis mėgino įsitvirtinti Švedijoje, čia ieškojo darbo. Tačiau policijos pareigūnai sučiupo G.Ivanovą vagiliaujantį – jis buvo nuteistas.

Netrukus vaikinas grįžo gyventi į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.