Už drąsą apdovanotas karys įsivėlė į gėdingą istoriją

Apdovanojimą už drąsą pernai pelnęs 32 metų seržantas Mindaugas Sabulis pirmąją šių metų naktį praleido areštinėje. Kariškis įtariamas Kėdainių rajone kartu su penkiais draugais surengęs egzekuciją dviem jaunuoliams.

Seržantui M.Sabuliui iškelta byla už siautėjimą Naujųjų metų naktį.<br>KAM nuotr.
Seržantui M.Sabuliui iškelta byla už siautėjimą Naujųjų metų naktį.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 2, 2014, 5:43 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:43 AM

Sausio 1-ąją, po vidurnakčio, šeši vyrai vaikščiojo po Šlapaberžės kaimą (Kėdainių r.), ieškodami pramogų. Kompanija nuėjo į kultūros namus, kuriuose Naujųjų metų sutiktuves šventė vietos gyventojai.

Pastarieji nesutiko, kad prašalaičiai prisijungtų prie puotos. Toks poelgis smarkiai supykdė M.Sabulį ir jo bičiulius. Jie įsiveržė į salę  ir ėmė švaistytis kumščiais.

Nuo įsibrovėlių smarkiai kliuvo 20 metų Ramūnui J. ir jo  bendraamžiui Haroldui V.

Sumušę šiuos vaikinus, triukšmadariai išdaužė langą, išvartė kėdes, stalus, suplėšė Ramūno J. striukę, įmetė į židinį jo mobilaus ryšio telefoną. Chuliganams išėjus, šventės dalyviai pasigedo nešiojamo kompiuterio.

Išaušus dienai, policijos pareigūnai sulaikė vieną įtariamųjų smurtavimu M.Sabulį. Karys uždarytas į areštinę, o jo sėbrai dar ieškomi. Kariškiui pareikšti įtarimai byloje dėl viešosios tvarkos  pažeidimo. Už tai gresia iki 2 metų nelaisvės.

M.Sabulis tarnauja Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione. Seržantas vakar dar nebuvo nušalintas nuo pareigų. Dėl to bus  sprendžiama, sulaukus iš policijos pranešimo apie jo poelgį.

2013 metų sausį M.Sabulis ištiesė pagalbos ranką savo kaimynei, kurią terorizavo buvęs sugyventinis. Kariškis sulaikė moters buto langus daužiusį girtą vyriškį, iškvietė policiją ir perdavė jį pareigūnams. Kad nutvertų kėdainietį nusikaltimo vietoje, M.Sabulis prie daugiabučio naktį budėjo kelias valandas.

Kaimynę nuo sugyventinio apgynęs kėdainietis M.Sabulis 2013 metų lapkritį buvo pagerbtas „Lietuvos karžygio“ apdovanojimų ceremonijoje — kariuomenės vadas Arvydas Pocius įteikė jam grafinę XIV amžiaus Lietuvos kario miniatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.