Teismas neįžvelgė Vilniaus kelių policijos vado M.Putrimo kaltės

Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas toliau galės ramiai dirbti. Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas išteisino M.Putrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 3, 2014, 1:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:57 PM

Jokios bausmės nesulaukė ir kartu su M.Putrimu teista vilnietė Irina Salygina, kuriai M.Putrimas tariamai padėjo išvengti bausmės už greičio viršijimą.

Tėvystės atostogų išėjęs Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas buvo teisiamas dėl 2010 metų gegužę įvykdyto nusižengimo.

Esą jis norėjo padėti I.Salyginai išvengti bausmės dėl greičio viršijimo ir nubaudė tik automobilio savininkę - I.Salyginos dukrą, kuri atsisakė įvardinti, kas sėdėjo už jai priklausančio automobilio vairo.

Nors I.Salygina greitį viršijo dukart, o jos duktė esą abu kartus atsisakė nurodyti pažeidėją, M.Putrimas surašė vieną protokolą, o ne du, ir dar labiau palengvino I.Salyginos dalią.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad nei M.Putrimas, nei I.Salygina nėra kalti dėl padaryto nusikaltimo - M.Putrimas neturėjo teisinio pagrindo pradėti administracinės teisenos prieš I.Salyginą, nes ši neigė vairavusi automobilį, kurį stacionarūs greičio matuokliai viršijus greitį užfiksavo du kartus, o padarytos nuotraukos yra neryškios, pagal jas negalima identifikuoti pažeidėjo.

Kaltinimai M.Putrimui buvo grįsti operatyvinio tyrimo metu gautais garso įrašais, tačiau teismas atmetė juos, kaip nepagrįstus.

„Kaltinimas grįstas operatyvinėmis priemonėmis gautais garso įrašais, kurie buvo sankcionuoti tiriant kitus, sunkius nusikaltimus, kai nusikaltimai, kurie inkriminuojami M.Putrimui ir I.Salyginai nėra sunkūs ir nebuvo numatyti tuo metu galiojusio Operatyvinės veiklos įstatymo", - rašoma nuosprendyje.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.