Chuliganai Palangoje užtemdė viso kvartalo gatves

Palangoje visą kvartalą užtemdė nežinomi chuliganai.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį gatvės kurorto centre skendėjo tamsoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Naktį iš penktadienio į šeštadienį gatvės kurorto centre skendėjo tamsoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 4, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:04 PM

Palangoje visą kvartalą užtemdė nežinomi chuliganai.

Kurorto centrinėje dalies kvartalas nuo Vytauto gatvės link jūros tarp J.Basanavičiaus iki Žvejų gatvių aptemo penktadienį vakare.

Dėl neįsijungusio gatvių apšvietimo palangiškiai tarnyboms neskambino, manydami, kad įvykęs gedimas netrukus bus pataisytas. Šeštadienio ryte šviesos viešose vietose niekas nepasigedo, nes laisvą dieną dauguma miesto gyventojų miegojo iki aušros.

Kad per visą naktį nemažoje miesto centro dalyje buvo pradingęs gatvių apšvietimas kurorto komunalininkai sužinojo atsitiktinai. Apie tai jiems pranešė šeštadienį ryte šiame kvartale gyvenantiems prenumeratoriams dienraštį nešiojęs "Lietuvos ryto" spaudos platinimo tarnybos darbuotojas.

Tariamo gedimo atvykęs taisyti bendrovės „Palangos komunalinis ūkis" elektrikas pastebėjo, kad šio kvartalo gatvių apšvietimą reguliuojantį transformatorinės spinta atidaryta. Atrakintos spintos durelės buvo paliktos privertos, o elektros tiekimo kirtiklis - išjungtas.

Iš pradžių buvo manoma, kad į transformatorinės spintą patekę niekadėjai sugadino elektros tiekimą, tačiau įjungus kirtiklį kvartalo gatvių apšvietimo lempos įsijungė ir komunalininkai lengviau atsiduso.

„Transformatorinės spinta rakinama specialiu trikampiu raktu, kurį turi „Lesto" atstovas ir komunalininkai. Spintelė nebuvo išlaužta. Kas pritaikė raktą, taip ir lieka neaišku", - teigė bendrovės „Palangos komunalinis ūkis" direktoriaus pavaduotojas Steponas Šeputis.

Buvo įtarta, kad gatvių apšvietimą specialiai įjungė nusikaltimui besiruošiantys vagys, tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį vagysčių kurorte nebuvo užfiksuota.

Praėjusį rudenį panašus nutikimas jau buvo įvykęs kitame kurorto kvartale. S.Šeputis įsitikinęs, kad kažkas turi pasidaręs specialų raktą ir šitaip negražiai pokštauja.

Pravira elektros paskirstymo dėžutė buvo pastebėta ir prie vieno individualaus namo Neringos gatvėje. Kažkas naktį šį namą buvo palikęs be elektros.

Apie piktybiškai išjungtą kvartalo gatvių apšvietimą policijai pranešta nebuvo, nes komunalininkai jokio nuostolio nepatyrė. Atvirkščiai, per visą naktį neįsijungus kvartalo apšvietimui bendrovė netgi sutaupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.