N.Venckienės sekėjas pasislėpė nuo psichiatrų

Nuo teisėsaugos pasislėpus Neringai Venckienei jos pėdomis eina ir sekėjai. Kauno rajono policija ėmė ieškoti Algimanto Rėklio, viešai teigusio, kad nužudytas ir po mirties pedofilu Aidu išvadintas Vaidas Milinis jį grasino nužudyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 4, 2014, 10:34 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:23 PM

Inžinieriumi ir bioenergetiku save vadinantis 68 metų A.Rėklys iš teisėsaugos akiračio dingo sužinojęs, kad jam paskirta stacionarinė psichiatrijos ekspertizė, rašo „Lietuvos rytas".

Tyrėjai abejoja, ar praeityje ne kartą su psichiatrais reikalų turėjęs kaunietis gali būti atsakingas už savo veiksmus, kai apie nužudytą V.Milinį skleidė šmeižikiškus gandus, o jo tėvą, buvusį Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį, kaltino sužlugdžius jo verslą.

Filmo verta istorija

Į vadinamųjų kedofilų gretas anksčiau įsitraukęs A.Rėklys išgarsėjo 2012 metų viduryje, kai vieno laikraščio žurnalistui papasakojo kino filmo siužetą primenančią istoriją.

Vyras tikino, kad 2004 metų kovo 25 dieną, kai vežė sūnų į baseiną, jį Kaune užpuolė V.Milinis ir grasindamas pistoletu žadėjo nužudyti.

Sustojus K.Petrausko ir Parodos gatvių sankryžoje tarp jo automobilio ir priešais stovinčio mokamojo automobilio esą įsiterpė motoroleriu važiuojantis jaunuolis.

Kadangi mokomuoju automobiliu važiuojanti mergina kelis kartus praleido progą pasukti, A.Rėklys teigia jai pasignalizavęs ir iškart sulaukęs motorolerio vairuotojo reakcijos: „Jis atsisuko, pradėjo mane plūsti paskutiniais žodžiais, išsitraukė pistoletą, pasukiojo jį delno plokštuma, parodydamas, kas tai yra, ir kelis kartus sušuko: „Aš tave nukalsiu.“

Tuo istorija nesibaigusi. Pervažiavęs sankryžą jaunuolis esą sustojo dar kartą ir atkišęs ginklą pakartojo: „Aš tave nukalsiu.“

Po to, anot A.Rėklio, motorolerio vairuotojas jį sekė iki baseino.

„Jaunuolis atrodė labai išsibalansavęs, agresyvus, lyg vartojęs narkotikų“, – aiškino A.Rėklys. Jis nežinojo, kad V.Milinis buvo donoras ir kiekvieną kartą prieš duodant kraują buvo tikrinamas, ar nevartojo alkoholio ir narkotikų.

Skundėsi esąs žlugdomas

Pasak A.Rėklio, po kiek laiko jis sulaukė kvietimo atvykti į Žaliakalnio policijos komisariatą. Ten ir sužinojęs, kad jam grasinęs jaunuolis – V.Milinis.

Kauniečio teigimu, vėliau jis pajutęs paties teisėjo A.Milinio įtaką: „Prasidėjo ilga kriminalinė istorija, aš praradau darbo objektus. Mane apvogė, reketavo, grasino.“

A.Rėklio aiškinimu, jis ne kartą skundėsi prokuratūrai ir policijai, bet niekas nereagavo, atvirkščiai, sukurpė bylas, sužlugdė jo verslą, atėmė turtą, sužalojo sveikatą, sutrukdė išleisti knygą apie bioenergetiką.

„Teko patirti, kad A.Milinis yra labai kerštingas, iš jo akių išskaičiau patologiškus kompleksus mėgautis savo visagalybe“, – kalbėjo kaunietis.

Jis taip pat aiškino manantis, kad V.Milinį galėjo nužudyti „tokie pat, kaip ir jis, nusikaltėliai. Jis priėjo liepto galą dėl to, kad taip gyveno“.

Kreipėsi dėl šmeižto

Dėl sūnaus šmeižimo Marija Milinienė kreipėsi į policiją ir paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Dėl viešojoje erdvėje paskleisto melo tyrimo paprašė ir A.Milinis.

Pradėjus aiškintis A.Rėklio veiklą paaiškėjo, kad 2004 metais V.Milinį jis tikrai buvo įskundęs policijai.

Pareigūnai sustabdė motoroleriu namo iš treniruočių važiuojantį dešimtos klasės mokinį, bet jokio ginklo pas jį nerado.

Nei V.Milinis, nei jo tėvai nieko nežinojo apie A.Rėklio skundą, kol neįsisiūbavo pedofilijos istorija ir patys kreipėsi į pareigūnus dėl šmeižto.

Vėliau kaltinimai A.Rėkliui buvo papildyti dėl jauniausio Milinių sūnaus sekimo. Kaunietis 14 metų vaiką persekiojo sporto mokykloje, grasino jam ir pedagogams.

Bylinėjosi su artimaisiais

„Dabar manome, kad ir tas skundas dėl Vaido buvo kerštas mano vyrui. Greičiausiai jis Vaidą sekė, todėl matė, į kurią pusę nuvažiavo“, – „Lietuvos rytui“ sakė M.Milinienė.

Dar dirbdamas Kauno rajono teisme A.Milinis yra nagrinėjęs kelias A.Rėklio bylas ir priėmęs jam nepalankius sprendimus.

Kovotoju šis kaunietis tapo po tėvų mirties, kai su artimaisiais pradėjo dalytis Garliavoje likusį tėvų namą.

Paveldėtojai gražiuoju susitarti nesugebėjo, todėl palikimą padalijo teismas.

Savo dalį gavęs A.Rėklys nenurimo. Jis bene 20 metų giminaičius tampė po teismus, skundė ir šantažavo.

Ieško atpirkimo ožių

Pagal Milinių skundus pradėjus ikiteisminį tyrimą A.Rėklys pareiškė, kad į redakciją buvo atėjęs tik pasikalbėti, bet korespondentas jį apgavęs – slapta įrašęs pokalbį, jį iškraipęs ir išspausdinęs.

Kaunietis savo kaltę pripažino tik dėl vieno – jis tikrai sekė Milinių jaunėlį sūnų. Bet ir čia surado atpirkimo ožį.

Esą pasidomėti vaiko gyvenimu jį paskatino kriminologe save vadinanti Rūta Gajauskaitė. Beje, ji pati neseniai buvo pripažinta kalta dėl V.Milinio atminimo paniekinimo ir nubausta bauda.

Visus vadino klanu

Įtariamuoju tapęs A.Rėklys tyrėjams ne kartą kartojo, kad policija, teismai, prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba yra klanas, kuris siekia su juo susidoroti.

Todėl teisėsaugininkams kilo įtarimų, ar su akmenimis ir medžiais, kaip jis pats giriasi, bendraujantis žmogus tikrai gali stoti prieš teismą ir atsakyti už savo nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.