Telefoniniai sukčiai Pakruojo rajone iš moters išviliojo 14 tūkst. litų

Savo elektroninės bankininkystės prisijungimo slaptažodį ir kodus telefoniniams sukčiams pasakiusi 42 metų Pakruojo rajono gyventoja neteko banko sąskaitoje laikytų 14 tūkstančių litų.

Savo elektroninės bankininkystės duomenis reikia akylai saugoti.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Savo elektroninės bankininkystės duomenis reikia akylai saugoti.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 4, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:18 PM

Į policiją dėl sukčiavimo kreipėsi ir Šiauliuose gyvenantis 60 metų K.S., kurio elektroninės bankininkystės duomenimis buvo pasinaudota paimant 1000 litų kreditą.

Paaiškėjo, kad šis šiaulietis nukentėjo ne nuo sukčių, o nuo savo sūnaus, kuris nužiūrėjo namuose laikomus tėvo elektroninės bankininkystės duomenis ir jais pasinaudojo.

Į policiją dėl apgavystės kreipusis 42 metų Linkuvos (Pakruojo raj.) gyventoja nurodė, kad sausio pirmąją apie 18 valandą jai į mobilaus ryšio telefoną paskambino policininku prisistatęs vyriškis.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato pareigūnu Sigitu Šileikiu pasivadinęs vyras linkuvietei pranešė, kad per jos sąskaitą plaunami pinigai. Nustebusiai moteriai apsišaukėlis pareiškė, kad norint nutraukti pinigų plovimą reikia jos elektroninės bankininkystės prisijungimo slaptažodžio ir kodų.

Patikėjusi telefoniniu sukčiumi moteris pasakė slaptažodį ir padiktavo kodus. Jais pasinaudojęs aferistas tą pačią dieną nuo linkuvietės sąskaitos DNB banke nuėmė 14 tūkstančių litų.

Į policiją apgaulę pastebėjusi moteris kreipėsi sausio 3 dieną. Gavę nukentėjusiosios pareiškimą Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kad elektroninės bankininkystės duomenys turi būti akylai saugomi, įsitikino ir Šiauliuose gyvenantis 60 metų K.S.

Į policiją šis šiaulietis kreipėsi, kai sužinojo, kad pasinaudojus jo elektroninės bankininkystės duomenimis iš UAB ,,4finance'' buvo paimtas 1000 litų kreditas.

Tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad namuose laikomais K.S. elektroninės bankininkystės duomenimis pasinaudojo ir kreditą paėmė jo sūnus 34 metų M.S.

Tėvui nuostolių pridaręs M.S. ieškomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.