Rusija neatsako į Lietuvos teisinės pagalbos prašymą Medininkų byloje

Rusijai neatsakant į Lietuvos

Paminklas žuvusiems Medininkuose.<br>V.Kapočiaus nuotrauka iš archyvo
Paminklas žuvusiems Medininkuose.<br>V.Kapočiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 5, 2014, 8:56 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:52 PM

Pernai gruodžio mėnesį posėdžiavusi Apeliacinio teismo teisėjų kolegija kitą posėdį paskyrė tik balandžio pabaigai.

„Padaryta pertrauka. Pagrindinė priežastis - mes praėjusių metų viduryje išsiuntėm pavedimus į Rusiją ir Latviją, kad apklaustų kelis papildomus liudytojus. Iš Latvijos atsakymą gavome, iš Rusijos atsakymo negavome, todėl paskyrėme kelis papildomus mėnesius“, - sakė Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Aloyzas Kruopys.

Pernai birželį Medininkų žudynių bylą nagrinėjantis Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė su teisinės pagalbos prašymais kreiptis į Latviją ir Rusiją, kad būtų apklausti liudytojai. Buvę Vilniaus ir Rygos omonininkai - Viktoras Michailovas, Igoris Gorbanas, Vladislavas Pužajus, Igoris Dežinas, Aleksandras Kuzminas ir Igoris Puzinas buvo kviečiami kaip liudytojai į Lietuvos apeliacinį teismą, tačiau į teismo posėdžius jie neatvyko.

Pasak teisėjo A.Kruopio, Latvija įvykdė teisinės pagalbos prašymą, apklausė kai kuriuos nurodytus liudytojus. Visų prašomų asmenų Latvijos pareigūnai apklausti negalėjo, nes nežinoma jų gyvenamoji vieta.

Po gautos medžiagos iš užsienio valstybių apie liudytojų apklausas, Lietuvos apeliacinis teismas ketina analizuoti Generalinės prokuratūros medžiagą apie OMON veiklą.

Netrukus sukaks dveji metai, kai Lietuvos apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėja Medininkų žudynių bylą - pirmasis posėdis įvyko 2012 metų sausio 26 dieną.

K.Michailovą 2007 metų lapkričio 28 dieną sulaikė Latvijos teisėsauga, remdamasi Lietuvos išduotu Europos arešto orderiu. Vilniaus apygardos teismas jį pripažino kaltu ir 2011 metais nuteisė kalėti iki gyvos galvos.

Ankstų 1991 metų liepos 31-osios rytą Medininkų pasienio kontrolės poste buvo šaltakraujiškai nužudyti septyni savo pareigas ėję policijos ir muitinės pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.