Įvažiavęs į namą girtas vairuotojas policininkams bruko kyšį

2014 m. sausio 7 d. 16:25
Daiva Zimblienė
Neblaiviam ukmergiškiui 45 metų A.P. naktinis pasivažinėjimas Ukmergės gatvėmis baigėsi policijos komisariate. Įvažiavęs į namą ir nugriovęs dalį verandos, nuo bausmės jis bandė išsisukti policininkams siūlydamas kyšį.
Daugiau nuotraukų (1)
A.P. vairuojamas automobilis „Nissan Primera“ į Vilniaus gatvės 80–uoju numeriu pažymėtą gyvenamą namą rėžėsi naktį į antradienį, praėjus 40 minučių po vidurnakčio.
Trakų gatve važiavęs A.P. automobilio nesuvaldė įsukdamas į Vilniaus gatvę.
„Smūgio garsas buvo toks, tarytum gera petarda sprogo. Nunešė visą verandos kampą, o jos durys buvo nuskridę po namo langais“, - sakė namo šeimininkas 53 metų Vladimiras Sekerinas.
Įvykio metu keturių kambarių name miegojo šeši žmonės. Laimei, nė vienas iš jų nenukentėjo, tik labai išsigando.
Iš miegų pažadinti ir į gatvę išbėgę namo gyventojai išvydo į pastato verandą atsitrenkusį automobilį ir šalia jo mindžikuojantį jo vairuotoją.
„Nuo to vyro sklido alkoholio kvapas, jis ne tik kad mūsų neatsiprašė, bet dar ir idiotais išvadino už tai, kad iškvietėme policiją“, - piktinosi V.Sekerinas.
Pasak jo, tiek jo su žmona, tiek kitoje namo pusėje gyvenančio sūnaus šeimos miegamieji yra gatvės pusėje ir jiems dažnai tenka krūpčioti nuo pralekiančių automobilių.
„Gyvename kaip ant parako statinės. Jei iki tol automobilių nesuvaldantys vairuotojai tik užlėkdavo ant šaligatvio, tai dabar jau ir namą užkliudė.
Prašysime seniūnijos, kad šioje Vilniaus ir Trakų gatvės sankirtoje bent kokią apsauginę tvorelę pastatytų“, - kalbėjo V.Sekerinas.
Kol nesulaukė draudimo bendrovės atstovų, V.Sekerinas dar negalėjo nurodyti patirtos žalos dydžio, tačiau spėjo, kad atstatyti verandą gali kainuoti ne vieną tūkstantį litų.
Į Ukmergės policijos komisariatą pristatytam šio įvykio kaltininkui A.P. buvo nustatytas 1,65 promilės girtumas.
Vos įėjęs į komisariato tarnybines patalpas, A.P. jį sulaikiusiam policijos patruliui pasiūlė kyšį, pašnabždėdamas: „Duodu du tūkstančius ir baigiam čia viską“.
Kai pareigūnas įjungė diktofoną ir perspėjo A.P., kad pokalbis yra įrašomas ir filmuojamas bei kad šis įrašas gali būti panaudotas nagrinėjant administracinę bylą ar ikiteisminio tyrimo metu, pažeidėjas netrukus dar kartą pasiūlė duoti 600 litų kyšį.
Po apklausos A.P. keletą valandų praleido areštinėje, kol išsiblaivė ir po to buvo paleistas į namus.
Ukmergės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti policijos pareigūną.
Už tai A.P. gresia iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.
Ukmergės policijos komisariate pernai buvo pradėta dešimt ikiteisminių tyrimų dėl bandymo papirkti pareigūnus, iš jų devynios bylos pasiekė teismą.
avarijaKyšisNissan Primera
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.