Patėvio išžaginta nepilnametė jau spėjo tapti motina

Žagino brolio sodyboje

Pedofilija kaltinamas vyras teisme slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pedofilija kaltinamas vyras teisme slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jan 7, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:42 PM

Anksčiau neteistam vyrui antrankiai buvo uždėti prieš metus, kai dienos šviesą išplaukė šiurpi istorija - nuo vienuolikos metų žaginama jo podukra tapo nėščia. Patekęs į įtarimų šešėlį patėvis buvo suimtas.

Žagino brolio sodyboje

Antradienį Klaipėdos apygardos teismo posėdžių salėje pasirodęs Virginijus B. atrodė apgailėtinai. Sukniubęs kaltinamųjų suole, dviejų pareigūnų saugomas vyriškis kaip beįmanydamas slėpė savo veidą. Baudžiamoji byla dėl nepilnametės išžaginimo nagrinėta uždarame teismo posėdyje.

Teismo koridoriuje mindžikavęs Virginijaus B. brolis irgi jautėsi kaip įvarytas į spąstus. Ikiteisminio tyrimo medžiagoje pažymėta, jog kaltinamasis, pasiėmęs mažametę podukrą, automobiliu atvažiuodavo į brolio sodybą Šilalės rajone, kartais ten pernakvodavo.

Viengungiui šilališkiui teisme teko prisiminti kelerių metų senumo įvykius - ką Virginijus veikė, kaip elgėsi su podukra, kai viešėdavo jo sodyboje. Pasisakė ir nukentėjusioji - motina tapusi keturiolikmetė.

Virginijus B. kaltinamas sunkiu nusikaltimu - mažamečio asmens išžaginimu. Bylos duomenimis, anksčiau neteistas vyriškis per dvejus metus įvairiose vietose net keliasdešimt kartų žagino savo podukrą.

Mergaitės patėvis savo instinktus tenkindavo ne vien tiktai namuose. Vakarą automobiliu veždavo ją į nuošalesnes vietas, kur mažiau žmonių. Žagindavo sustojęs kaimo pakelėse, brolio sodyboje prie ūkinių pastatų.

Auka pastojo

Skriaudžiama mergaitė net motinai nedrįso pasakoti apie tai, ką su ja išdarinėja patėvis. Sakė, kad šis grasino susidoroti, jeigu kam nors prasitars. Yla iš maišo išlindo tuomet, kai žaginama podukra pastojo.

Užguita mergaitė tik tada prabilo. Jos motina, su kuria Virginijus B. po vienu stogu gyveno septynerius metus ir sulaukė dviejų vaikų, iš pradžių tiesiog negalėjo patikėti, kad jos vyras - iškrypėlis.

Šia istoriją narplioję tyrėjai atskleidė, kad patėvis beveik dvejus metus slapukaudamas žagino mergaitę ir niekam neužkliuvo. Prieš pusmetį keturiolikmetė pagimdė vaikelį.

Klaipėdos apygardos teisme liudijusi Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovė patikino, jog šeima dabar akylai stebima, konsultuojama psichologų - jaunos motinos ir kūdikio saugumas užtikrintas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir kaltinamąjį aktą surašiusi prokurorė Edita Mikalainienė bylos aplinkybių „Lietuvos rytui“ nekomentavo: „Kaltinimai pateikti, teismas juos įvertins. Supraskite ir tai, į kokią padėtį pateko nukentėjusioji - visas gyvenimas jai dar prieš akis“.

Teisiamąjį ginantis advokatas Juozapas Surblys, paklaustas, ar pedofilija apkaltintas vyriškis prisipažino skriaudęs mažametį vaiką, irgi buvo nekalbus: „Tokio pobūdžio bylų, kurios yra nagrinėjamos uždaruose teismo posėdžiuose, detalės nėra viešų aptarimų objektas“.

Brolis buvo priblokštas

Teisme koridorių sienas ramstęs kaltinamojo brolis išsigandęs lemeno: „Netikiu, kad taip galėjo būti. Virginijus su podukra kartais atvažiuodavo į sodybą - padėdavo supjauti malkas, nukasti bulves.

Jokių orgijų nepastebėjau, nė menkiausio įtarimo nebuvo. Brolis - šeimos žmogus, anksčiau darbavosi baldų įmonėje. Nieko nežinau ir nieko nemačiau. Gal jis čia niekuo dėtas, palaukime teismo sprendimo“.

Bylos medžiagoje užfiksuota nemažai kaip du vandens lašai panašių nusikalstamos veiklos epizodų, tačiau teismo procesas ilgai netruks. Pasisakius liudytojams, po pietų išklausytos baigiamosios kalbos.

Klaipėdos apygardos prokuratūra Virginijui B. podukros išžaginimą paprašė skirti 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Ilgiausia už tokius nusikaltimus numatyta bausmė - 15 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.