Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius ir vienas jo pavaldinys atsidūrė už grotų

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai sulaikė Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorių Ramūną Zutkį ir šios įstaigos Ūkio skyriaus inžinierių Liną Čingą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 7, 2014, 5:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:42 PM

Įtariama, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius, siekdamas naudos sau, naudojosi tarnybine padėtimi ir už Šiaulių tardymo izoliatoriaus lėšas remontavosi savo ir savo artimųjų automobilius.

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų suklastojimo atliekantys STT pareigūnai nustatė, kad automobilius valdiškomis lėšomis R.Zutkiui remontuotis padedėjo jam pavaldūs darbuotojai.

Finansiniuose dokumentuose buvo melagingai nurodoma, kad autoservise remontuojami ne R.Zutkio ar jo artimųjų, o Šiaulių tardymo izoliatoriaus tarnybiniai automobiliai.

Be to, už Šiaulių tardymo izoliatoriaus lėšas direktoriui buvo ne tik remontuojami asmeniniai direktoriaus bei jo artimųjų automobiliai, bet ir bandoma pinigus pasisavinti tiesiogiai.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus inžinierių L.Čingą STT agentai sulaikė, kai šis R.Zutkio nurodymu pasikėsino iš autoserviso susigrąžinti dalį grynųjų pinigų, kurie suklastotų finansinių dokumentų pagrindu jau buvo pervesti minėtai įmonei už neva atliktą Šiaulių tardymo izoliatoriaus automobilių remontą.

Dėl šių aferų Šiaulių tardymo izoliatoriui padaryta žala dar tikslinama. Abu įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Portalo lrytas.lt duomenimis, R.Zutkis buvo sulaikytas ne savo darbo vietoje.

Ar Šiaulių tardymo izoliatorius R.Zutkiui ir K.Čingai iš darbovietės taps jų tolesnio įkalinimo vieta, spręs ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliekantys pareigūnai.

Šiuo metu abu įtariamieji sulaikyti dviems paroms.

Į STT akiratį patekęs R.Zutkis Šiaulių tardymo izoliatoriui vadovauja nuo 2011-ųjų kovo 1 dienos.

Prieš tai šis pareigūnas 9 metus dirbo Šiaulių regiono pataisos inspekcijos direktoriumi ir buvo atsakingas už nuteistųjų, kuriems skirtas lygtinis paleidimas ar išėjusiems į laisvę anksčiau nei paskirtas laisvės atėmimo terminas, integraciją į visuomenę.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriumi R.Zutkis tapo laimėjęs viešą konkursą, kuriame dalyvavo penki kandidatai.

Konkursas Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus vietai užimti buvo paskelbtas po to, kai buvęs jo vadovas Markas Tokarevas buvo perkeltas vadovauti Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriui – pataisos namams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.