Įvykių chronologija: kaip policija iš teismo iškrapštė girtą benamį

Trečiadienį girtas benamis užėjęs į Gedimino prospekte esantį teismų ir Lietuvos ypatingojo archyvo pastatą ten užsiliko iki vėlyvo vakaro. Pastate užrakintą vyriškį teko vaduoti policijos pareigūnams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 PM

Be Lietuvos ypatingojo archyvo Gedimino pr. 40 numeriu pažymėtame pastate yra įsikūrusios dar trys įstaigos: Lietuvos apeliacinis teismas, Vilniaus apygardos teismas ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Darbo valandomis į pastatą gali įeiti visi norintys asmenys, tikina Lietuvos ypatingojo archyvas.

Trečiadienį į pastatą įėjęs benamis užmigo teismams priklausančiose patalpose, o atsibudęs ir pabandęs išeiti pamatė, kad išėjimas iš pastato yra užrakintas.

Norėdamas išeiti iš pastato, įsibrovėlis bandė sprukti per centrinio vestibiulio langą, kur jį pamatė Gedimino pr. einantys praeiviai ir iškvietė policiją.

Pamatęs atvykusius policijos pareigūnus ir bandydamas surasti kitą išėjimą, įsibrovėlis išdaužė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro koridoriaus durų stiklą ir pasislėpė tualete.

Dėl išdaužto durų stiklo suveikus apsaugos signalizacijai, į įvykio vietą taip pat atvyko archyvo patalpas saugančios saugos tarnybos darbuotojai.

Pasibaigus darbo valandoms archyvo patalpos ir dokumentų saugyklos yra apžiūrimos, rakinamos ir perduodamos apsaugai. Pašaliniams asmenims nėra galimybių patekti į archyvo saugyklų zoną, nes net darbo metu į archyvo saugyklas gali patekti ne visi archyvo darbuotojai, o tik tie, kurie atsako už dokumentų saugojimą.

Šis įvykis nesukėlė grėsmės Lietuvos ypatingajame archyve saugomų dokumentų saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.