Uostamiesčio pareigūnai sulaikė ginkluotus plėšikus

Ketvirtadienį vakare apie 18 valandą uostamiesčio policija sulaikė ginkluotą plėšikų gaują, kuri bandė apiplėšti Klaipėdos centre Tiltų gatvėje esančią juvelyrinę parduotuvę.

Ginkluotą apiplėšimą patyrusios pardavėjos šlavė išdaužytų vitrinų stiklus ir skaičiavo nuostolius.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Ginkluotą apiplėšimą patyrusios pardavėjos šlavė išdaužytų vitrinų stiklus ir skaičiavo nuostolius.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 9, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:08 PM

Į policijos rankas pateko 4 asmenys - trys vyrai ir jiems talkinusi mergina. Visi nusikaltėliai yra atvykę iš Latvijos. Policija jau nustatė, kad sulaikyta grupuotė pernai gruodžio 23 dienos vakare apiplėšė juvelyrinę parduotuvę Palangoje, iš kurios buvo pavogta auksinių papuošalų už daugiau nei 100 tūkst. litų.

Plėšikai Klaipėdoje buvo sulaikyti šioje parduotuvėje kriminalistams surengus pasalą. Po apiplėšimo Palangoje pareigūnai spėjo, kad vagys mėgins pakartoti savo žygį didesniame mieste. Dėl to didesnės juvelyrinių dirbinių parduotuvės uostamiestyje policijos buvo stebimos atidžiau. Naujam išpuoliui latviai ryžosi praėjus pustrečios savaitės.

Po sulaikymo policijos pareigūnai išvažiavo atlikti kratų nusikaltėlių gyvenamosiose vietose. Nepatvirtintais duomenimis, mūsų šalies pajūryje nusikaltėliai iš Latvijos būsto nenuomavo, o į plėšimus važiuodavo iš Latvijos.

Palangoje šalia bažnyčios esanti juvelyrinių dirbinių parduotuvė „Tomasgold“ taip pat buvo apiplėšta jau sutemus apie 18 valandą. Į vidų įėję du kaukėti vyrai rusų kalba į pardavėją nukreipė revolverį ir įsakė nejudėti. Antras vyras nubėgo prie vitrinos ir išdaužęs stiklus iš vitrinos traukė padėklus su auksiniais papuošalais ir kišo juos į maišelį.

Norėdamas įbauginti pardavėją vienas užpuolikas iš revolverio šovė į sieną netoli pardavėjos galvos. Vėliau dar vienas šūvis buvo paleistas, kai gretimoje patalpoje veikiančioje parfumerijos parduotuvėje ėmė šurmuliuoti panikos apimti tuo metu ten buvę pirkėjai. Po užpuolimo parduotuvės patalpas apžiūrėję kriminalistai kulkų žymių nepatiko, todėl spėjama, kad buvo šaudoma iš garsinio revolverio.

Iš viso Palangoje buvo pavogti 7 padėklai, kuriuose telpa po 40 auksinių papuošalų: žiedų, auskarų, grandinėlių.

Apiplėšimo metu pardavėja spėjo paspausti pavojaus mygtuką, tačiau po minutės atskubėję apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai nusikaltėlių nebeužtiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?