Išgertuvės vos nevirto pedofilų orgija

Už pasikėsinimą oraliniu būdu išprievartauti mažametį stebint jo draugams - šešeri ir penkeri metai laisvės atėmimo. Tiek Vilniaus apygardos teismas penktadienį įvertino Pauliaus Ragausko ir Mindaugo Zujo, kaip jie patys aiškino, bandymą pajuokauti viename Širvintų miesto bute.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 10, 2014, 2:22 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:24 PM

Nusikaltimas įvykdytas 2011 metų lapkričio 2 dieną. Tą dieną P.Ragauskas su M.Zuju girtavo. Išgėrę du butelius degtinės, atsidarė trečią, kai bute buvęs 11-metis M.Zujo posūnis Lukas pareiškė, kad jo draugas R., kuriam tuo metu buvo 13 metų, jam yra skolingas.

„Trenk jam“, – esą patarė M.Zujis. Vaikas taip ir padarė, netrukus į muštynes įsitraukė ir pats mažamečio patėvis.

Po kelių smūgiu alkūne, smūgių į galvą šaukštu, M.Zujis berniukui pareiškė, kad jis turės „čiulpti“ jo draugui P.Ragauskui.

Šiam tokia idėja patiko. Jis nusimovė kelnes ir sugriebęs trylikametį už plaukų parklupdė ant grindų bei bandė vaiko galvą prilenkti prie savo lyties organo.

Išprievartauti vaiko nepavyko. Į kambarį įėjęs liudytojas orgiją, kurią stebėjo ne tik M.Zujo posūnis, bet ir dar vienas jo trylikametis draugas, nutraukė.

„Mes tik norėjome pajuokauti“, – teisme savo kaltės kratėsi P.Ragauskas ir M.Zujis.

P.Ragauskas teigė, kad jis buvo nusimovęs tik viršutines kelnes, o apatinių esą net neketino, jo žodžius paneigė visi trys berniukai. Nukentėjusiais pripažinti vaikai teigė, kad kambaryje P.Ragauskas stovėjo pusnuogis, išsitraukęs savo lytinį organą, kurį bandė įkišti R. į burną.

Niekur nedirbantis P.Ragauskas jau anksčiau buvo teistas už mažamečių seksualinį prievartavimą. 2009 metų sausį jam buvo paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau vyras iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas anksčiau laiko.

Vilniaus apygardos teismas P.Ragauską pripažino kaltu dėl mažamečių asmenų tvirkinimo bei pasikėsinimo išprievartauti mažametį ir skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę. Kadangi vyras nebuvo atlikęs bausmės pagal anksčiau jam paskirtą nuosprendį, pataisos namuose P.Ragauskui teks praleisti ne penkerius, o šešerius metus.

Anksčiau ne kartą teistas ir vis anksčiau laiko iš įkalinimo įstaigos paleistas M.Zujis kalės penkerius metus.

Nukentėjusiojo R. artimiesiems iš abiejų nuteistųjų priteista 5 tūkst. litų neturtinės žalos. Dar 2 tūkst. litų jiems turės sumokėti M.Zujis, kartu su savo posūniu mušęs trylikametį.

Šį Vilniaus apygardos teismo nuosprendį dar galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.