Nuteistas savivaliautojas dėl negrąžintos skolos atėmęs žmogui gyvybę

Penktadienį Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu už nužudymą, savavaldžiavimą ir dokumento pagrobimą 22 metų A. S. nuteistas 11 metų laisvės atėmimu.

Baudžiamasis kodeksas už kito žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Baudžiamasis kodeksas už kito žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:18 PM

Artimiesiems dar spėjęs paaiškinti, kad buvo sumuštas dėl skolos už cigaretes, nes nebuvo gavęs socialinės pašalpos ir neturėjo pinigų, dėl patirtų sužalojimų žmogus po dviejų dienų mirė ligoninėje. Nusikaltimo tyrimui vadovavusio ir valstybės kaltinimą palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, kaltinamasis, nesilaikydamas įstatymų nustatytos tvarkos ir panaudodamas psichinę bei fizinę prievartą, savavališkai siekė susigrąžinti paskolintus pinigus, todėl teko atsakyti pagal įstatymus. Valstybės kaltintojas už šį labai sunkų nusikaltimą – žmogaus gyvybės atėmimą siūlė kaltinamąjį nuteisti vieneriais metais griežčiau – 12 metų laisvės atėmimu. Baudžiamasis kodeksas už kito žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų, už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ir fizinę prievartą – iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.