Prieš teismą stos Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro vadovas R.Jakutis

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT)

R.Jakutis.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Jakutis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:32 PM

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltinamąjį aktą kartu su bylos medžiaga šią savaitę perdavė Šiaulių apygardos teismui, penktadienį pranešė STT.

Pasak STT, tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad šiuo metu teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų atliekų tvarkymo centro direktorius Raimundas Jakutis kartu su buvusia šio centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadove piktnaudžiavo tarnyba, netinkamai atliko savo pareigas - neskaidriai organizavo viešuosius pirkimus, dirbtinai ribojo viešųjų pirkimų dalyvių konkurenciją, neracionaliai naudojo įstaigos lėšas.

Įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti pareikšti ir vienos bendrovės komercijos direktoriui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, neteisėtai, neskelbiamų derybų būdu Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre buvo vykdomas transporto technikos pirkimas. Taip pat nustatyta, kad neteisėtai, t.y. negavus įstaigos valdybos pritarimo, buvo vykdomas cheminių medžiagų ir tam tikrų dalių, skirtų valymo įrenginio technologiniam procesui užtikrinti, viešasis pirkimas, kurio vertė siekė beveik 600 tūkst. litų.

STT vykdant ikiteisminį tyrimą, Šiaulių apygardos teismas minėtų viešųjų pirkimų konkursų metu sudarytas sutartis pripažino niekinėmis.

Be to, atlikdami ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai nustatė, kad vienai proteguojamai įmonei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro organizuotą viešąjį konkursą dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo į jų šalinimo vietas. Šio konkurso vertė - apie 18 mln. litų.

Atliekant tyrimą taip pat paaiškėjo, kad buvusi centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovė, vykdydama kompiuterinės technikos priežiūros paslaugų ir profilaktinių darbų pirkimus, piktnaudžiavo tarnyba siekdama sau ir kitiems asmenims turtinės naudos ir sudarė išskirtines sąlygas vienai įmonei laimėti konkursą. Šio konkurso vertė - apie 55 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.