Vagys niekais verčia kelininkų triūsą

Kelininkai skaičiuoja tūkstantinius nuostolius dėl vagysčių magistraliniame kelyje, jungiančiame Vilnių ir Panevėžį. Ukmergės rajone siautėjantys vagys grobia ne tiktai kelio ženklus, bet ir šviestuvus bei nuo laukinių žvėrių apsaugančias grotas, rašo „Lietuvos rytas“.

Iš gero metalo pagamintos grotos buvo paklotos prie Krikštėnų paviljono.
Iš gero metalo pagamintos grotos buvo paklotos prie Krikštėnų paviljono.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jan 10, 2014, 7:14 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:56 PM

Kelininkai, prieš porą dienų tikrindami kelią Vilnius–Panevėžys, 57,5 kilometre, ties Krikštėnų kaimu (Ukmergės r.), pasigedo horizontalaus barjero grotų nuo laukinių žvėrių.

Įmonės „Automagistralė“ Širvintų kelių tarnybos meistrijos vadovas Jonas Unčiūrys kreipėsi į Ukmergės policijos komisariatą prašydamas surasti nusikaltėlius.

Parduoda metalo supirkėjams?

Daugiau nei 2 metrų pločio ir per 3 metrus ilgio cinkuotos, nerūdijančios, iš labai gero ir tvirto metalo pagamintos grotos buvo paklotos prie Krikštėnų autobusų paviljono tualeto.

Grotos buvo įbetonuotos ir giliai prisuktos 40 varžtų. Jos buvo skirtos tam, kad smulkiakanopiai žvėrys neišbėgtų į kelią – įkišę koją į nedideles 3–4 centimetrų pločio angas, jos neištrauktų ir įstrigtų.

Dėl vagystės įmonei padaryta 3,5 tūkstančio litų žala.

„Manau, kad šios grotos, kaip ir anksčiau pavogti kelio ženklai, apšvietimo stulpas, yra parduoti metalo supirkėjams. O gal net ir koks ūkininkas jomis didelę duobę ar kokį šulinį uždengė“, – svarstė J.Unčiūrys.

Pagrobė net apšvietimo stulpą

Tai jau ketvirtoji vagystė Ukmergės rajoną kertančioje šio kelio atkarpoje.

Prieš porą mėnesių nuo 57-ojo iki 65-ojo kilometro iš abiejų kelio pusių buvo pavogti visi cinkuoti metaliniai vamzdžiai, iš viso 16 vienetų, ant kurių buvo pritvirtintos kilometrus nurodančios lentelės.

„Į žemę įleisti beveik 2 metrų vamzdžiai buvo paprasčiausiai nupjauti. Tik jų lentelės numestos ir paliktos.

Darbuojasi įžūlūs, specialią įrangą turintys vagys.

Prieš trejus metus prie to paties Krikštėnų autobusų paviljono jie sugebėjo pagrobti net veikiantį 8 metrų aukščio kelio apšvietimo stulpą su visu šviestuvu“, – kalbėjo J.Unčiūrys.

Tai padarę piktadariai iki šiol nerasti.

Stebi tiktai kelio dangą

Ukmergės policijai pasisekė pričiupti tik maždaug prieš 8 metus automagistralėje siautusius metalo vagis. Tąkart visus 20 kelio ženklų ties vadinamąja Pabaisko sankryža pavogę nusikaltėliai buvo nuteisti ir pasiųsti už grotų.

„Galbūt jie, atlikę kelerių metų bausmę, sugrįžo ir ėmėsi tos pačios nusikalstamos veiklos? O gal atsirado kitų?

Juk dabar kaimuose pilna bedarbių, jie vagia viską, kad prasimaitintų“, – svarstė J.Unčiūrys.

Kelininkai beveik kasdien nuo 4 iki 22 valandos atidžiai stebi kelią Vilnius–Panevėžys, bet vagys, matyt, darbuojasi naktimis.

„Vaizdo stebėjimo kamerų neprismaigstysi – tai labai brangiai kainuotų.

Automagistralėje nuo Vilniaus iki Ukmergės yra sumontuotos penkios vaizdo kameros, bet jos skirtos stebėti kelio dangą: kada ji šlapia, slidi, apsnigta.

Matyt, teks imtis ir kokių nors apsaugos priemonių nuo vagių“, – kalbėjo J.Unčiūrys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.