D.Šamrajus kumščių nesuvaldė, bet įstatymui nusilenkė

„Tiesa prieš teisingumą“, - taip savo padėtį teisme įvertino byvęs

Klaipėdietis D.Šamrajus (nuotr.), degalinėje sumušęs M.Matvejevą, teigia šitaip gynęs savo garbę ir orumą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdietis D.Šamrajus (nuotr.), degalinėje sumušęs M.Matvejevą, teigia šitaip gynęs savo garbę ir orumą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jan 13, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:47 PM

Klaipėdos apylinkės teisme D.Šamrajus neneigė keliskart smogęs į veidą nepažįstamam 25 metų M.Matvejevui po to, kai šis per neapdairumą neva sukėlęs grėsmę jo gyvybei ir iškeikęs necenzūriniais žodžiais.

Tuo tarpu nukentėjęs vyras aiškino, kad D.Šamrajus pats kaltas - svaidėsi keiksmažodžiais ir pirmasis jį užpuolė. Per grumtynes dainininkas ne tiktai suplėšęs jo drabužius, bet dar ir nubrozdinęs veidą.

Incidentas įsiplieskė pernai birželio 19-ąją Klaipėdoje. Tilžės gatvėje esančioje "Statoil" degalinėje stabtelėjo nuosavu automobiliu "Mercedes Benz" su draugais poilsiauti į Šventąją važiavęs D.Šamrajus.

Prie vairo sėdėjo jo draugo žmona, nes D.Šamrajus buvo praradęs teisę vairuoti automobilį. Vyrui išlipus įsipilti degalų, staiga šalia jo pralėkė ir sustojo kitas automobilis BMW, kurį vairavo M.Matvejevas.

„Prišokęs D.Šamrajus ėmė šaukti, kad aš jo vos nenutrenkiau, nors važiavau lėtai. Rodė nepagarbius gestus, trankė mano automobilio dureles ir jau rengėsi smogti. Gal buvo įkaušęs, apkvaišęs nuo narkotikų?“, - teisme incidentą prisiminė M.Matvejevas.

Kai D.Šamrajus nuėjo į degalinės parduotuvę sumokėti už benziną, įkandin nusekė ir M.Matvejevas neva nusipirkti karštos kavos. Ten aiškindamiesi santykius vyrai jau ne juokais susikibo - per grumtynes nuvertė lentyną su maisto produktais ir gėrimais.

M.Matvejevas teigė praeidamas tik paklausęs D.Šamrajaus, ko jis nerimsta, tranko automobilio dureles: „Jis pirmasis mane puolė iš nugaros -- sudavė penkis smūgius. Mano ranka buvo sugipsuota - negalėjau apsiginti. Dar koja spyrė į galvą ir išbėgo lauk“.

Sumuštam klaipėdiečiui įsėdus į BMW, D.Šamrajus esą nenurimo -- vėl jį auklėjo, prašė atidaryti šoninį langą. Degalinės darbuotojas iškvietė apsaugininkus. Smurto proveržį užfiksavo filmavimo kameros.

„Jis kurstė konfliktą. Norėjau skambinti policijai, bet mobilusis telefonas išsikrovė“, - D.Šamrajų prie sienos rėmė M.Matvejevas.

Tada „Pikaso“ dainininko nepažinęs vyras rugsėjį apie išpuolį pranešė policijai. Iš kaltinamojo jis reikalauka 5000 litų žalos atlygio.

D.Šamrajus apgailestavo dėl savo poelgio degalinėje: „Susijaudinęs buvau priverstas pažeisti viešąją tvarką - smogiau matydamas, kad žodžiais ir net pasišalinus iš konflikto vietos pavyks jo nugęsinti.

M.Matvejevo BMW degalinėje blokavo mano automobilį. Kai išvažiavome į Šilutės plentą, jis mums pasivijo, užlindęs į priekį sukėlė avarinę situaciją. „Mercedes Benz“ vairavusi moteris smarkiai išsigando“.

Kaltinamasis savo veiksmus vertino kaip atkirtį į įžeidinėjmus: „Aš nuo pat vaikystės buvau mokomas ginti savo ir šeimos narių garbę. Kažin kaip būtų pasielgę kiti vyrai, M.Matvejevo išvadinti „pydarais“?“

Pripažinęs kaltę ir atsiprašęs nukentėjusiojo D.Šamrajus savo kalbą baigė lotiniška sentencija: „Dura lex, sed lex“ („Griežtas įstatymas, bet vis dėlto įstatymas“ - liet.). Jo advokatas M.Matvejevą apkaltino melagingais parodymais teismo salėje.

Vėliau už nukentėjusįjį parašęs pareiškimą dėl M.Matvejevo veiksmų „Statoil“ degalinėje policijai pramogų organizatoriumui ir prodiuseriu dabar dirbantis D.Šamrajus pageidavo švelnesnės bausmės.

„Teisme šneka kaip prezidentas, o tada buvo pasirengęs mane nužudyti“, - buvusios „Pikaso“ žvaigždės iškalba stebėjosi M.Matvejevas.

Vandališku išpuoliu D.Šamrajų kaltinanti prokurorė Gina Skersinskytė prašė jį įpareigoti 5 mėnesius po 20 valandų per savaitę neatlygintinai dirbti visuomenės labui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.