Architektas neteks ir savų pinigų, ir kyšio

Apie savo nekaltumą visą laiką postringavusį Palangos savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėją 43 metų Svajūną Bradūną pritildė už kyšį jį nubaudęs teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 15, 2014, 6:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:59 PM

Palangos vyriausiajam architektui S.Bradūnui teismas skyrė 52 tūkst. litų baudą ir nusprendė konfiskuoti 3 tūkst. litų kyšį, rašo „Lietuvos rytas".

Be to, iš jo trejiems metams atimta teisė eiti valstybės ar savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Ketino dalintis savo alga?

S.Bradūnas kaltės nepripažino. Jis teigė, kad daugiau nei prieš dvejus metus 3 tūkst. litų jam davęs Palangos architektas Vytautas Mončys buvo pasamdytas talkinti savivaldybei atliekant projektą.

Esą S.Bradūnas su V.Mončiu ketino pasidalinti savo tūkstančio litų atlyginimo priedu, kuris valdininkui buvo skirtas už papildomą darbą.

Teismo pateiktame garso įraše buvo užfiksuoti pinigus duodančio V.Mončio žodžiai, kad tai „linkėjimai nuo Šiaulių“ ir „trys, ar gerai?“.

S.Bradūnas teismui aiškino, kad šnekėdamas apie „tris“ jis turėjo galvoje tai, kokiu būdu su talkininku ketina pasidalinti jam skirtą atlyginimo priedą.

Išsisukti nepavyko

Teismas nusprendė, kad S.Bradūnas siekia išvengti baudžiamosios atsakomybės už padarytą nusikalstamą veiką.

Teismo nuomone, V.Mončiui paklausus „trys, ar gerai?“, S.Bradūnas aiškiai suprato, kad kalbama apie atlygį jam, ir nutylėdamas su tokiu atlygiu sutiko.

Valstybės tarnautojo neišgelbėjo ir V.Mončys, mėgindamas teismą įtikinti, kad 3 tūkstančius litų S.Bradūnui jis davęs kaip atsidėkojimą už jo suteiktas konsultacijas projekto derinimo metu. Tokie teiginiai buvo įvertinti kaip siekis apginti kaltinamąjį.

Ikiteisminio tyrimo metu V.Mončys pripažino, jog S.Bradūnui davė kyšį už tai, kad jis prieš kelis mėnesius suderino daugiabučio namo techninį projektą, kurį V.Mončys atliko pagal sutartį, pasirašytą su Šiaulių bendrove „Minera“.

Žada skųsti nuosprendį

Šiuo metu svarbiam savivaldybės administracijos skyriui vadovaujantis S.Bradūnas Palangos teismo nuosprendį žada skųsti ir savo noru trauktis iš pareigų neketina.

„Mes jį galime atleisti tik tuomet, kai nuosprendis įsiteisės“, – teigė savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus vedėjas Petras Kaminskas.

Tačiau savivaldybės teisininkas atkreipė dėmesį, kad dar prieš tai savo noru iš pareigų pasitraukęs miesto vyriausiasis architektas išvengtų atleidimo pagal teismo nuosprendį.

Tokia atleidimo priežastis architektui gali sutrukdyti gauti darbą valstybės tarnyboje praėjus 3 metų terminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.