Kaune vaikščiojo netikras policininkas

Kauno Panemunės policijos komisariato pareigūnams teko aiškinti neeilinio incidento aplinkybes.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 15, 2014, 7:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:02 PM

Antradienį, apie vidurdienį, policijos patruliai Ekskavatorininkų gatvėje sulaikė netikrą policininką.

Patrulių rinktinės pareigūnai pastebėjo vyrą, dėvintį policijos pareigūno uniformą su skiriamaisiais policijos ženklais, be antpečių, ir šviesą atspindinčią liemenę, su užrašu „Policija“. Ant liemenės buvo pakabinta radijo stotelė.

Pastebėjęs pareigūnų ekipažą vyras ėmė slapstytis už automobilių, vėliau greitu žingsniu priėjo prie automobilio „Ford Focus“, sėdo vidun bandė pasišalinti, tačiau buvo sulaikytas. Jis iš karto patruliams paaiškino, jog nėra pareigūnas, tikino policijos uniformą pasiskolinęs iš kaimyno, pensijon išėjusio buvusio pareigūno.

Paaiškėjo, kad 28 metų S.P. dirba vienoje privačių saugos tarnybų, su savimi jis turėjo tarnybinę radijo stotį.

„Šio poelgio motyvai daugiau nei kvaili. Vyras tikriausiai norėjo sudaryti geresnį įvaizdį, todėl apsivilko sena bei „suskalbta“ policijos uniforma. Taip „pasipuošęs“ jis ėjo atsiimti 200 litų skolos už automobilį.

Duomenų, kad skolininkas būtų vengęs atiduoti pinigus, neturime, su šiuo žmogumi skolos grąžinimas prieš tai buvo suderintas telefonu“, - sakė Panemunės policijos komisariato pareigūnai.

Netikras policininkas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Nors jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo pasisavinti pareigūno vardą, jis greičiausiai bus nutrauktas.

Pasak tyrimą kuruojančios prokurorės, pareigūno vardo pasisavinimas baudžiamąją atsakomybę užtraukia tik tuomet, kai lygiagrečiai atliekama kita nusikalstama veika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.