Simpatijas rodžiusiam gėjui - mirtini smūgiai medine skulptūrėle

„Jis su manimi norėjo pasimylėti“, - taip nužudymo priežastį Vilniaus apygardos teisme aiškino Aleksandras Čistiakovas, prieš beveik septynerius metus sostinėje užmušęs beveik jam nepažįstamą 61 metų vyrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 15, 2014, 1:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:26 PM

Trečiadienį teismas paskelbė nuosprendį – A.Čistiakovas už grotų siunčiamas 10 metų ir 3 mėnesiams bei pripažįstamas pavojingu recidyvistu.

Nužudytojo artimiesiems jis taip pat turės atlyginti turtinę ir neturtinę žalą – iš viso 13 tūkst. 945 litus.

2007 metų gegužės 21 dieną Vilniuje, Verkių gatvėje įvykdyta žmogžudystė buvo atskleista tik pernai pavasarį, kai teisėsaugininkai nustatė, kad A.Čistiakovo DNR sutampa su asmens, kuris prieš nužudymą lankėsi nužudytojo namuose DNR.

Tada A.Čistiakovas prisipažino: „Taip, nužudžiau aš“.

Aštuonis kartus anksčiau teistas ir vien nuo 2003 metų 17 kartų administracine tvarka baustas, niekur nedirbęs, tačiau į narkotikus įjunkęs vilnietis teisėsaugininkams papasakojo, kad 2007 metų gegužės 21 dieną su nužudytuoju, homoseksualios orientacijos vyru jis susipažino Vilniaus stoties rajone.

Jis tuo metu neturėjo kur gyventi, todėl apsidžiaugė, kai naujasis pažįstamas pakvietė pas save į svečius, o ten dar ir pavaišino alkoholiniais gėrimais.

Abiems įkaušus, kaip teigė A.Čistiakovas buto šeimininkas prisipažino, kad yra gėjus ir pasiūlė pasimylėti.

Tokios išgertuvių pabaigos A.Čistiakovas nelaukė. Jis išvadino buto šeimininką necenzūriniais žodžiais, o kai šis pabandė prie jo ir prisiglausti, griebė pirmą po ranką pasitaikiusį daiktą – medinę statutėlę – ir trenkė ja vyrui per galvą.

Pamatęs, kad iš nukentėjusiojo galvos bėga kraujas, jis buto šeimininką nutempė į vonią, atsuko vandenį ir išėjo.

Nebegyvas vyras savo vonioje buvo rastas tik kitą dieną, jo burna buvo užkimšta rankšluosčiu. Policijos pareigūnus iškvietė kaimynai, susirūpinę, kad nužudytojo bute visa naktį degė šviesa, o vonioje pliaupė vanduo.

Vėliau medikai konstatavo, kad vyras mirė dėl sužalojimų, sukėlusių ūmų nukraujavimą iš žaizdų ir ūmią vidaus organų mažakraujystę.

„Buvau pažemintas, kai jis ėmė prie manęs lįsti“, – savo poelgį teisino A.Čistiakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.