Advokatė A.Ručienė pasijuto sekama

Žinoma advokatė, Kauno tarybos narė Aušra Ručienė negali atsitokėti — niekada socialiniame tinkle „Facebook" savo profilio nekūrusi moteris neseniai sužinojo, kad vis tik jį turi.

A.Ručienė stebisi, kad klastotės kūrėjai surinko daug jos nuotraukų ir informacijos.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
A.Ručienė stebisi, kad klastotės kūrėjai surinko daug jos nuotraukų ir informacijos.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 16, 2014, 7:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:55 AM

Dar daugiau — nežinomi asmenys A.Ručienės vardu teikė teisines konsultacijas, kurios, teisininkės nuomone, nebuvo labai profesionalios, privelta klaidų.

Nesusipratimas paaiškėjo, kai vienas teisinių paslaugų pageidavęs vyriškis paprašė susitikti ir pridūrė kiek anksčiau bendravęs socialiniame tinkle „Facebook". Netrukus apie tai prabilo dar keli teisininkės draugai.

„Niekada nesinaudojau socialiniais tinklais, nes ir be jų turiu užsiėmimo. Papildomo dėmesio man nereikia", — kalbėjo A.Ručienė.

Tuomet ji ištyrinėjo „savo" profilį ir sužinojo, kad turi apie 1000 draugų. Tarp jų — Kauno meras Andrius Kupčinskas ir buvęs meras, skandalingasis politikas Vytautas Šustauskas, kuris kadaise net atsiprašinėjo dėl įžeidimų.

A.Ručienė stebisi, kad klastotės kūrėjai surinko daug jos nuotraukų ir informacijos. Socialiniame tinkle pateikiama informacija net apie būsimas advokatės atostogas.

„Susidaro įspūdis, kad kažkas labai daug žino apie mane ir šeimą", — svarstė teisininkė. Ji tvirtina net neįsivaizduojanti, kas ir kodėl ėmėsi tokio sumanymo.

A.Ručienė žada prašyti policijos pareigūnų pradėti ikiteisminį tyrimą, o tinklo administratorius — pašalinti netikrą profilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.